מבנה הלימודים | | תוכנית ללימודי גיאולוגיה והנדסה של מאגרי נפט וגז הטכניון מוביל את העולם העסקי באזורנו ייעוץ אקדמי – ד"ר צבי קרץ' משק האנרגיה הישראלי מצוי בעיצומה של מהפכה שיסודה בתגליות הגז הגדולות לחופי ישראל ושעיקרה הפחתת התלות במקורות אנרגיה חיצוניים ומעבר לשימוש במקורות אנרגיה כחול – לבן. למהפכה זו השלכות אסטרטגיות מרחיקות לכת על מדינת ישראל, והשינויים הנובעים ממנה מציבים אתגרים מורכבים בתחומים מגוונים, המחייבים טיפול של כח אדם מקצועי הבקיא ברזי תעשיית הנפט והגז.
היחידה ללימודי המשך של הטכניון וחברות דלק קידוחים ואבנר חיפושי נפט, גאים להציג תכנית ייחודית להכשרת בכירים: גיאולוגיה והנדסה של מאגרי נפט וגז. התכנית תתמקד ביסודות הגיאולגיים-הנדסיים של חיפוש, הערכה, פיתוח והפקה של מאגרי גז ונפט בעולם ובישראל, ומיועדת לבכירים שאינם גיאולוגים או מהנדסי מאגרים, הנדרשים להבנה אודות היווצרות ואיתור מאגרי הידרוקרבונים, אודות קביעת גודלם וכלכליותם, ואודות פיתוחם והפקתם. התכנית תועבר על ידי ד"ר צבי קרץ', הגאולוג הראשי של דלק קידוחים, ותשלב הרצאות, תרגילים והרצאות אורח. התכנית מיועדת לבכירים בעלי תואר אקדמי מתחומי הכלכלה, המשפטים, הרגולציה, הסביבה והמדע .
עיקרי הקורס מבוא - מי עושה מה וכיצד « ההיסטוריה והמבנה של תעשיית הנפט והגז העולמית « חיפוש, פיתוח והפקה של שדות נפט וגז המערכת ההידרוקרבונית - התנאים הבסיסיים לקיום מאגר נפט וגז « מקור, מאגר, איטום, מלכודת ונדידת הידרוקרבונים משאבים ורזרבות – כיצד אומדים את גודל המאגר ואת סיכויי ההצלחה למציאת הידרוקרבונים « הגדרת משאבים ורזרבות וחישובם « הערכת סיכויי הצלחה יסודות של הנדסת מאגרים – איך זורמים הידרוקרבונים בעומק ואיך הם מופקים « חוק דארסי, ציפה ונימיות « מאזן מסה ו- Drive mechanisms קידוחים – איך מגיעים למאגר « אסדות קידוח וסוגי קידוח « מבנה קידוח, בוצה ולוגים הרצאות אורח « רגולציה במשק החשמל « אתגר הפיתוח של משק הגז הטבעי « ניהול סיכונים
מקום הלימוד הלימודים יתקיימו בשלוחת הטכניון בתל אביב
|