תיכון קולינארי רימונים הוא מגמת נוער בתוך מכללת רימונים בפיקוח וממון משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה – האגף הבכיר להכשרה ולפיתוח כח אדם. בית הספר קולט תלמידים רציניים בעלי שאיפה להתמחות במקצוע אומנות הבישול.
ביומיים הנוספים עובדים התלמידים בתעשיית המזון ומשתכרים על פי טבלאות השכר של נוער עובד ולומד , כפי שנקבע בחוק החניכות. העבודה תתקיים בבתי מלון, מסעדות, בתי קפה, אולמות אירועים, חברות קייטרינג ועוד.
השיבוץ למקומות העבודה נעשה ע"י השף , שגם מבקר את התלמידים במקומות העבודה ועוקב אחר התקדמותם.טרם שיבוצם עובדים התלמידים תהליך למידה של "הכנה לחיי עבודה".
תוכנית הלימודים כוללת לימודי טבחות מעשיים ולימודים עיוניים של : אומנות הבישול, תורת התפריט, תזונה, תברואה ועוד. כמו כן לימודי מקצועות הליבה כמקובל בכל בתי הספר : במתמטיקה, אנגלית, אזרחות, הבעה, ספרות ,מחשבים ועוד. לצד הלימודים המקצועיים והעיוניים מתקיימות בביה"ס פעילויות משלימות : סיורים מקצועיים, סל תרבות : הצגות ומופעים, ימים מרוכזים של ספורט ושל"ח, חינוך למניעת התמכרויות ועוד.
בית הספר מעודד את התלמידים להגיע לצבירה מקסימאלית של יחידות בגרות בהתאם ליכולותיהם. התלמידים זכאים להקלות בכל הבחינות כנגד הצגת אבחונים מתאימים.
לצד הלימודים המקצועיים והעיוניים מתקיימים בביה"ס שלל פעילויות: סיורים מקצועיים הרצאות במגוון נושאים פרוייקט שנתי בתחום אומנות הבישול פרוייקט שנתי במניעת התנהגויות סיכוניות ימים מרוכזים של ספורט וגדנ"ע פעילות תרבותית (הצגות, מופעים ועוד) מסע לפולין בעקבות השואה תחרויות בישול בארץ ובחו"ל חילופי משלחות נוער
ביה"ס מעודד את התלמידים להגיע לצבירה מקסימלית בהתאם ליכולת האישית שלהם ותוך התחשבות בהקלות שהם זכאים להם ע"פ אבחונים פסיכו-דידקטיים תקפים. מסיבת סיום: תלמידי כיתה י' תלמידי מכללת רימונים משתמשים , בלימודי טבחות וקולינאריה בסכינים היוקרתיים של חברת ARCOS - המשווקים ע"י חברת רוסולינג |