"אומנות הבישול היא אומנות החיים" זו סיסמת "התאחדות אשפי המטבח הבינלאומית" ואכן מקצוע "אומנות הבישול" תפס זה מכבר את מקום מקצוע "הטבחות" . לא עוד פעילות מכנית על פי כללים מוגדרים , אלא פעילות שבצידה יוזמה, דימיון , חדשנות ויצירתיות.
מטרת הקורס: להקנות מיומנות בענף הטבחות לטפח בתלמיד את אומנות הבישול וכן להכשירו עיונית ומעשית כטבח בבית מלון , מסעדות ובתי הארחה.
נושאי לימוד נבחרים: •תורת האירוח •תזונה / תברואה •קונדיטאות •מסעדנות •תורת היין •צרפתית מקצועית •אנגלית •כשרות וחגי ישראל •מבוא למחשבים •עזרה ראשונה ובטיחות •תקשורת בינאישית •יזמות עסקית •סיורים מקצועיים •הרצאות אורחים ומומחים •סטאג' •מבוא לעולם הגסטרונומיה •השימוש בחומרי מזון •ציוד ומיכשור •חיתוך ועיבוד ירקות ופירות •שיטות בישול •מרקים צלולים מעובים ומיוחדים •רטבים- חמים קרים ותחמיצים •בקר עוף דגים •בישול ירקות ,אורז, פסטות ותפודים •מנות ראשונות חמות וקרות •קישוט ועיצוב מזון ומזנונים •מנות קינוח מיוחדות •תכנון והכנת תפריטים •מבוא למלונאות
אפשרויות תעסוקה: בוגרי מסלול אומנות הבישול יעבדו בבתי מלון , מסעדות , אולמות אירועים והסעדה , בתי חולים , בתי אבות , קיבוצים וכן בשירות צה"ל. * הערה: שכר הלימוד כולל ערכת כלי עבודה מקצועיים , ואינו כולל ביגוד מקצועי שינוי - ציון "עובר " לצורך קבלת תעודות משרד התמ"ת |