מבנה הלימודים | | מטרות הקורס: הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון וההשלכות על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד / האורח. הקניית ידע למניעת הרעלות מזון ולגילוי מהיר של מזון מקולקל.
הקורס בפיקוח משרד הבריאות.
למי מיועד הקורס? מנהלי מטבחים , מנהלי מערכות הזנה , טבחים , קונדיטורים , קניינים , רסיברים , אנשי תחזוקה וקירור מזון , חברות קייטרינג , אולמות ארועים , מלונות , מסעדות ועוד...
צוות המרצים: דר' רוני קליין גב' אריאלה ביגון רויטל בוקסבאום, מהנדסת מזון. שף ולרי קונדקוב
נושאי הלימוד: יסודות במיקרוביולוגיה של המזון. קו זרימת המזון מהספק ועד לסועד. גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון. מחלות והרעלות מזון רכישת מזון , סימון מזון וחיי מדף , זיופים , גילוי ומניעה. הובלה , איחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים. שיטות שימור מזון גולמי ומבושל. מעברים ממצב למצב , כגון קירור , הקפאה , הפשרה , חימום , חימום חוזר. תקנות ותנאים – רישוי עסקים ומטבחים מוסדיים. הגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון. מניעת ריבויי חיידקים במזון. |