מבנה הלימודים | | תחומי לימוד הכרם, הגפן ומה שביניהם. הטרואר - הקרקע והאקלים, זנים וכנות בעולם, בחירת אזור הגידול, תהליכים פיסיולוגים, מחלות, הנדסה גנטית הבציר ועוד. מהענב ועד הביקבוק תהליכי ייצור היין, כימיה של היין, מיקרוביולוגיה, אנליזה של היין, ציוד היקב, פגמים ביין וסוגי היין השונים (לבן, אדום, קינוח ותוססים - והזנים השונים). מהבקבוק ועד החך הטרואר והשפעתו על תוצר היין, יישון ואחסון, סדנאות טעימות, יינות ישראל, יינות העולם הישן מול יינות העולם החדש, קריאה ופענוח של תוויות, התאמת יין לאוכל, הסומלייה המקצועי. ארומות נוספות ומעשירות פילוסופיית היין, כשרות ביין, סוגי יקבים ומאפייניהם, היסטוריה של היין, ביקורת יין, שיווק ומכירות של יין ונתונים על עשיית היין הישראלי כיום. במהלך הקורס ל-לימודי יין, יתקיימו שישה סיורים להכרת כרמים, יקבים בגדלים ואפיונים שונים וכמו כן, ביקור ברשת שיווק ויבוא יין.
הערות לתלמידי הקורס תוצענה מספר תוכניות התמחות מעשית אפשרית ביקבי נחשון. |