קצת מידע על
תואר ראשון בעיצוב אופנה
תחום עיצוב האופנה התפתח לצד התפתחותו של "הבגד" בחברה האנושית כולה- אשר הפך ממגן בפני פגעי האקלים לביטוי עצמי של היחיד ולאמצעי המעיד על שייכות חברתית. ואכן, לאופן בו מתלבשים בני אדם יש משמעויות חברתיות, פסיכולוגיות ותרבותיות רבות אשר הופכות, את התחום למרתק ודינמי. זאת, מבלי לציין כלל את היצירתיות והמקוריות השופעת המאפיינת את זה האחרון. כך, הופעתו של אדם עשויה להעיד על מעמדו החברתי, האג´נדה שלו, רצונותיו, תרבותו ושאיפותיו; עובדה אשר הפכה את תחום האופנה לכלי חשוב בכל הנוגע לניתוח תהליכים כלכליים, פוליטיים וחברתיים בהיסטוריה. בהגדרתם, עוסקים לימודי אופנה באופנת ה"לבוש", הכוללת ביגוד, הנעלה ואביזרים נלווים.
מהם מסלולי הלימוד האופציונאליים לקראת קבלת תואר ראשון בעיצוב אופנה?
מוסדות להשכלה גבוה, המתמחים בעיצוב, מציעים מגוון מסלולי לימוד לקראת קבלת תואר ראשון בעיצוב אופנה: תואר ראשון בעיצוב אופנה; תואר ראשון + תעודת הוראה בעיצוב אופנה; תואר ראשון + תעודת גמר בעיצוב אופנה; תואר ראשון באומנויות; תואר ראשון בעיצוב טקסטיל ועוד.
מהם התכנים המוצעים במהלך מסלול לקבלת תואר ראשון בעיצוב אופנה?
במסגרת הלימודים, נחשפים הסטודנטים להיבטיו השונים של העיצוב ובהם תקשורת, מסחר, שיווק ותפיסת הבינתחומיות. מסלול הלימודים כולל הקניית ידע מעשי ותאורטי- תולדות האומנות והלבוש במקביל לטכניקות ומיומנויות- בשאיפה להביא את הסטודנטים לכלל עשייה אישית. לימוד עיצוב אופנה כוללים תחומים משניים המשתייכים לענף האופנה, וביניהם תיאום אופנה; קניינות ושיווק אופנה; הנדסת טקסטיל ואופנה; אביזרי אופנה ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה עבור בוגרי תואר ראשון בעיצוב אופנה?
בוגרי תואר ראשון בעיצוב אופנה יוכלו להשתלב בשוק האופנה במגוון מקצועות כגון עיצוב אופנה, טקסטיל ואביזרים; ניהול ייצור בענף הטקסטיל; קניינות; מערכות פיתוח טקסטיל וביקורת איכות בענף; סטיילינג; תיאום אופנה; הנדסת טקסטיל; שיווק; ייבוא אופנה, טקסטיל ואביזרים; עיצוב אופנה תעשייתי או פרטי ועוד. כך, עשויים לעסוק הבוגרים בתחום כעצמאיים, או כשכירים בבתי אופנה, במפעיל ייצור טקסטיל, בחנויות דגל, בבתי כל בו, ברשתות אופנה, בגלריות ומוזיאונים, בקולנוע ובטלוויזיה, בקולנוע ובתעשיית האופנה והטקסטיל בארץ ובחו"ל.