קצת מידע על
תואר שני בתקשורת
לימודי תקשורת עוסקים בכל הנושאים הקשורים: לתקשורת המונים (רדיו, טלוויזיה, עיתונות ואינטרנט). החשיבות של אמצעי התקשורת נעוצה ביכולתם להשפיע על דעת הקהל, להתוות מציאות ולהבנות תפיסות חברתיות. אין פלא, איפוא: מדוע מקלוהן טבע את הביטוי הנפוץ "המדיום הוא המסר". במסגרת לימודי התקשורת יקבל הסטודנט את הכלים האקדמיים לחשיבה ביקורתית.
מה לומדים בלימודי תואר שני בתקשורת?
לימודי תואר שני בתקשורת נמשכים כשנתיים ובסופם מקבל הסטודנט תואר שני בתקשורת. ישנם שני סוגי מסלולים: תואר שני בתקשורת: במסלול מחקרי עם תיזה או במסלול לא מחקרי ללא תזה.
יש לציין, כי רק התואר השני המחקרי מאפשר המשך לימודים לתואר שלישי. בוגרי תואר ראשון לא מתחום התקשורת אף יכולים להתקבל לתואר שני בתקשורת, אך ייאלצו להשלים קורסים מסויימים. לימודי תקשורת לתואר שני כוללים לימודים תיאורטיים וכן לימודים מעשיים (סדנאות יצירה והפקה). לתואר שני בתקשורת קיימים מגוון מסלולים: תקשורת ועיתונות, תקשורת השוואתית, טכנולוגיה וחברה ועוד.
מה עושים עם תואר שני בתקשורת?
בעלי תואר שני בתקשורת יזכו להרחיב את הידע העיוני והמחקרי שרכשו בתואר הראשון ויחדדו את הכלים והמיומנויות לטובת חקירת עולם התקשורת והקשריו השונים. מעבר לכך, בוגר תואר שני בתקשורת יוכל לבלוט ביתר שאת על פני בוגרי תקשורת אחרים המתחרים על אותה משרה נחשקת בתנאי שוק תחרותי וכה רווי. בוגרי תואר שני בתקשורת יוכלו למצוא עבודה בתעשיית הטלוויזיה, הקולנוע, האינטרנט, הפרסום והשיווק. אופציה נוספת הינה להתפתח באקדמיה ולהמשיך בקריירה אקדמית באוניברסיטאות ובמכללות או במכוני מחקר שונים.