קצת מידע על
תואר שני בקולנוע וטלוויזיה
אמנות בכלל וקולנוע וטלוויזיה בפרט משמשים כבר שנים אסקפיזם צרוף לציבור הרחב, צוהר ובריחה מחיי השגרה התובעניים. כל יום, המון אנשים, חולמים להישאב לתוך סרט או מציאות הזוייה וצבעונית שנבנתה אך ורק בשבילם. עולם דמיוני שתכליתו לנסוך בהם מגוון של רגשות. פעם תחושה של שמחה ועליזות ופעם אותו רגש נמהל לתוך עצב, פחד והתרגשות בכפיפה אחת. המטרה של התכנית לתואר שני בקולנוע וטלוויזיה הינה לחדד את הבנתם של הסטודנטים את האספקטים האומנותיים והתרבותיים של היצירה הקולנועית והטלוויזיונית בישראל ובעולם.
מה לומדים בתואר שני בקולנוע וטלוויזיה?
לימודי תואר שני בקולנוע וטלוויזיה נמשכים שנתיים ובסופם מקבל הסטודנט תואר שני MBA בקולנוע וטלוויזיה. לימודי התואר השני הם המשך ללימודי התואר הראשון ותכליתם להעמיק את ידיעותיו של התלמיד ולאפשר לו התמחות מעשית-מקצועית או עיונית-מחקרית בתחום התעניינותו. קרי, לשכלל את "ארגז הכלים" האקדמיים שהסטודנט רכש בתואר הראשון. במסגרת הקורסים נלמדים נושאים מרתקים, כגון: קורסי ליבה בקולנוע, טלוויזיה ומדיה דיגיטאלית ומשלבת אותם בקורסים אינטר-דיסציפלינאריים מהתכנית הבינתחומית לאומנויות. במהלך התואר השני בקולונוע וטלוויזיה יושם דגש עיקרי על ההתמחות בבימוי והפקה, תסריטאות, עריכה וצילום. לימודי תואר שני בקולנוע וטלווויזיה כוללים אחוז נמוך יותר של לימודים עיוניים וכן לימודים מעשיים ביחס כפול. החלק הפרקטי במהלך התואר השני יועמק דרך התנסותם של התלמידים בחונכויות אישיות, פרוייקטים קולנועיים וטלוויזיוניים קצרים וסדנאות. לקראת סיום התואר, יידרשו הסטודנטים להגיש פרוייקט גמר מלווה בעבודת מחקר עיונית.
מה עושים עם תואר שני בקולנוע וטלוויזיה?
בוגרי תואר שני בקולנוע וטלוויזיה יוכלו למצוא עבודה בתעשיית הטלויזיה והקולנוע בארץ ובחו´ל במוקדי השידור, בהפקות יוקרתיות, בתוכניות טלוויזיה ורדיו, בחברות הפקת סרטים, באולפני הקלטות. בעלי התואר יוכלו להשתלב בתחומים הבאים: הבימוי, הפקה, תסריטאות, עריכה קולנועית, ליהוק ועוד. ישנם אף בוגרים הבוחרים דווקא להתפתח בכיוון העצמאי כנותני שירותים חיצוניים.