חשבתם על תואר הנדסאי תעשיה וניהול?
לימודי הנדסאי תעשיה וניהול מכשירים את בוגריהם לקחת חלק בייעול ושיפור תהליכי ייצור ושירות כמו גם תהליכים פנים-ארגוניים במגוון רחב של חברות ומוסדות במשק וזאת בהתבסס על שיטות הנדסיות. למסלול מספר תחומי התמחות שונים ומרתקים ממערכות יצרניות תעשיתיות ועד למערכות מידע ממוחשבות.
אם חיפשתם פרטים על תואר הנדסאי תעשיה וניהול, כאן ריכזנו מידע מקיף על המסלול. בחלקו הראשון של המאמר נתרכז בהסבר הכללי על מהות עובדתם של הנדסאי התעשיה והניהול ובהמשך נסביר בפירוט אודות מבנה תכנית הלימודים, נושאי הלימוד, תחומי ההתמחות השונים, מוסדות לימוד רלוונטיים, תנאי קבלה ללימודי הנדסאי, תעודות, אפשרויות תעסוקה ועוד. לקבלת הכוונה טלפונית יועצינו ישמחו לסייע במספר הטלפון 03-6958791. ניתן גם להשאיר פרטים לצורך קבלת שיחה חוזרת מנציג. בסוף המאמר תוכלו למצוא מוסדות לימוד שונים, סמנו את המוסד או המוסדות הרצויים ושלחו פרטים ישירות לנציגיה? לצורך קבלת שיחה ישירות ממזכירות החוג.
תפקידם של הנדסאי תעשיה וניהול
תחום הנדסת התעשייה והניהול התהווה לאורך השנים כפועל יוצא מתהליכי המודרניזציה שהביאו למתן שירות וייצור מואץ. המהפכה התעשייתית, שורש התהוותו של תחום הנדסי זה, היא אמנם תהליך היסטורי, אך גם כיום ארגונים, חברות ומוסדות שונים במשק מתמודדים עם שוק צרכני שהולך והופך לקשה ומאתגר יותר ויותר.
תפקידם של מהנדסים והנדסאים בתחום התעשייה והניהול הוא לרתום את הידע ההנדסי המשולב עם שיטות מחקריות וטכנולוגיות כדי למצוא פתרונות התייעלות עבור חברות וארגונים החל מתעשיות, דרך מפעלים ועד לחברות הייטק מתקדמות.
בעוד שבעבר פתרונות ההתייעלות היו מופנים כמעט באופן מוחלט להאצת תהליכי הייצור, הרי שכיום מדובר בקרקע פוריה הרבה יותר המאפשרת להנדסאים למצוא את תחום עניינים בצורה נרחבת יותר. כדי לעמוד בתחרותיות של הזירה העסקית, ארגונים פועלים לתהליכי התייעלות פנים-ארגוניים, האצת תהליכי השירות, הטמעת מערכות טכנולוגיות מורכבות לייעול הסדר הפנים-ארגוני ועוד. פנים רבות אלו של התייעלות הן שהפכו את התחום לאחד מן הנחשקים והנדרשים במשק.
מבנה לימודי הנדסאי תעשיה וניהול
לימודי הנדסאי תעשיה וניהול אורכים כשנתיים ומקנים עם סיומם דיפלומת הנדסאי מטעם המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע.
תכנית הלימודים משלבת בין הרצאות להקניית ידע תיאורטי מחקרי לבין לימודים העוסקים בתורות הנדסיות ומתמטיות כמו גם התנסות בפרויקטים מעשיים שונים. צעד אחר צעד, לומדים הסטודנטים כיצד לחקור ולגבש פתרונות ייעול לארגונים מקשת רחבה של ענפים החל מתעשיות יצרניות ועד לארגונים העוסקים בשירותים צרכניים שונים.
באפשרות הסטודנטים לבחור בין מגוון של תחומי התמחות שונים שיספקו הכוונה ממוקדת נוספת לקראת ההשתלבות המקצועית בשוק העבודה. חשוב לציין כי תחומי ההתמחות עשויים להשתנות בין המכללות הטכנולוגיות ולכן רצוי לבדוק אילו תחומים מוצעים טרם תהליך הרישום.
תחומי התמחות עיקריים
בין תחומי ההתמחות העיקריים הנלמדים במסגרת תואר הנדסאי תעשיה וניהול ניתן למנות:
- מערכות מידע – מבין ההתמחויות הפופולריות אך בו בזמן המאתגרות שקיימות בתחום זה. במסגרת ההתמחות לומדים המשתתפים כיצד להטמיע, לתכנן ולתפעל מערכות מידע מורכבות לארגונים. מדובר בהתמחות הדורשת אוריינטציה לעולם המחשוב ושמאפשרת התבגרות במגוון חברות הייטק.
- שיווק – מדובר באחת מן ההתמחויות הנדרשות בתחום התעשיה והניהול וזאת לאור העובדה שמכירות, ניהול לקוחות ושיווק הם מעמודי התווך של כל בית עסק המבקש להתקיים לאורך זמן. בהתמחות תלמדו כיצד לבצע מדידות איכות לאגפי המכירה והשיווק כמו גם לתפעל תוכנות מחשב ייעודיות שונות.
- מערכות ייצור – תחום המיועד בעיקר להשתלבות במפעלים ובתעשיות יצרניות החל מתעשיות פרטיות ועד לתעשיות ממשלתיות וציבוריות כמו גם באגפים בטחוניים שונים. במסגרת ההתמחות ילמדו הסטודנטים כיצד לבצע תפקידי בקרה, פיקוח, תפעול וייעול מחלקות יצרניות.
- תפעול לוגיסטי – ארגונים, חברות ומוסדות רבים במשק נדרשים לתפעול מערך לוגיסטי מורכב לשינוע וקבלת סחורות בארץ ובעולם. בהתמחות זו תלמדו כיצד לתפעל מערכים לוגיסטיים מורכבים יחד עם הקניית ידע בתעשייה, בייבוא וייצוא ועוד.
תוכן שעשוי לעניין:
מה ההבדל בין הנדסאי למהנדס תעשייה וניהול?
רגע לפני שנמשיך לתכנית הלימודים עצמה, מומלץ להתעכב על שאלה שנשאלת על-ידי לא מעט מתעניינים והיא מה ההבדלים שקיימים בין הנדסאי למהנדס בענף התעשייה והניהול.
ההבדל הבולט הוא כמובן במשך הלימוד שכן
לימודי הנדסה אורכים 4 שנים זאת לעומת
לימודי הנדסאי שאורכים שנתיים בלבד. לאור משך הלימודים הקצר יותר, היכולת להעמיק בנושאים השונים הנוגעים לעולם מקצועי זה היא מוגבלת במסגרת ההנדסאי ועל כן הנדסאים יכולים להשתלב בקשת רחבה של תפקידים אך לא פעם למצוא אפשרויות מעטות יותר בכל הנוגע למשרות ניהוליות בכירות.
כמו כן אפשרויות ההתמחות הקיימות במסגרת מסלולי ההנדסאי הן ממוקדות יותר בעוד שלימודי הנדסה מקנים לסטודנטים אופציות נרחבות יותר לבחירה.
בשורה התחתונה ניתן בהחלט להגיע למשרות מכובדות וניהוליות במסגרת לימודי הנדסאי רק שכאן האפשרות להשתלב במשרות רמות דרג היא מאתגרת יותר. חשוב לציין כי ניתן בכל שלב להשלים לתואר מהנדס וכי לימודי הנדסאי מאפשרים לבוגריהם לקבל הכשרה בפרק זמן קצר תוך התמקדות בפרטיקה.
נושאי לימוד
בין הנושאים הנלמדים במסגרת לימודי הנדסאי תעשיה וניהול ניתן למנות:
- חדו"א
- סטטיסטיקה
- שפות תכנות
- מיקרו כלכלה
- מקרו כלכלה
- ניהול פרויקטים
- ניהול מערכות יצרניות
- תפ"י
- תפעול לוגיסטי
- שיווק ומכירות
- ניהול סיכונים
- מבנה ארגוני
- מימון
- תקשורת נתונים
- בקרת איכות
- חקר ביצועים
- ועוד.
חשוב לציין כי רשימת נושאים זו הינה חלקית בלבד ונושאי הלימוד עשויים להשתנות בהתאם לתחום ההתמחות בו בוחרים הסטודנטים.
משך הלימודים
היקף תואר הנדסאי תעשיה וניהול הינו שנתיים.
מומלץ לבדוק מול המוסד בו אתם מעוניינים ללמוד באשר לקיום מתכונת לימודי בוקר או ערב.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה אחידים בין מסלולי ההנדסאי השונים וכפופים להנחיות המה"ט.
על המועמדים להיות בעלי תעודת בגרות מלאה או חלקית הכוללת 3 יח"ל באנגלית ומתמטיקה ו-2 יח"ל בלשון והבעה עברית.
מועמדים שאינם עומדים בתנאים הבסיסיים יכולים לעבור
מכינה להנדסאים האורכת כשנה וכוללת לימודי אנגלית, מתמטיקה, לשון ומיומנויות למידה וזאת בכפוף להצגת תעודת 12 שנות לימוד.
לבני 35 ומעלה האפשרות להירשם בתנאי קבלה מקלים עם 12 שנות לימוד וללא מעבר המכינה. עם זאת, מומלץ לעבור מכינה זו כדי להסיר חלודה.
קהל יעד
אם אתם מחפשים מקצוע מאתגר שמצריך חשיבה מחוץ לקופסה ושעושה שימוש בחשיבה אנליטית הרי שתכנית לימודים זו תתאים לכם במידה רבה מאוד.
תעודות
בוגרים שיסיימו את לימודיהם בהצלחה יקבלו דיפלומת תואר הנדסאי מטעם המוסד בו למדו המוכרת על-ידי המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע.
להנדסאי תעשיה וניהול האפשרות להשתלב במגוון רחב של תפקידי מפתח בתחום הלוגיסטיקה, הרכש, מערכות המידע, תפעול הייצור, השיווק והמכירה ועוד הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי.
אפשרויות לימוד נוספות
רוצים ללמוד את התחום במסגרת האקדמיה? קבלו את כל המידע על
לימודי הנדסת תעשיה וניהול לתואר ראשון.