קצת מידע על
תואר ראשון בתיירות ומלונאות
תחום התיירות בעולם ככלל, ובארץ בפרט, מצוי בתנופה מתמדת זה עשרות שנים. זאת, בעיקר הודות לעידן הגלובליזציה, אשר הפך את המעבר מעיר לעיר וממדינה למדינה לפשוט עבור כל אדם. כך, נחקרים מחוזות חדשים ללא הרף, ואלה מתמלאים תוך זמן קצר בתיירים משלל מעמדות חברתיים. ענף המלונאות והתיירות הוא מהתעשיות המפותחות והמתפתחות ביותר בעולם, בעוד זו הישראלית מתפתחת בקצב מואץ ומעלה דרישה רציפה לכוח אדם רלוונטי; ואכן, מטרתם הראשונית של הלימודי היא להכשיר כוח אדם אקדמאי ומיומן, שיהווה את העתודה הארצית בנושאי תכנון, ניהול, תפעול ושיווק תיירותי העולה על הסטנדרטיים הבין לאומיים. בוגרי תואר ראשון בתיירות עשויים להשתלב בענף במגוון רחב של תפקידי ניהול בתחומי המלונאות, המזון והתיירות, בסקטור הפרטי והציבורי כאחד.
כיצד מתנהלים לימודי תואר ראשון בתיירות?
לימודי תיירות, המוצעים במגוון מוסדות להשכלה גבוהה, מופיעים בכמה מתכונות ומסלולים שונים: לימודי תואר ראשון B.A תלת שנתי בניהול, מלונאות ותיירות; ניהול, תיירות ונסיעות; גאוגרפיה עם התמחות בתיירות; תואר ראשון בלימודי סביבה עם התמחות בתיירות; מנהל, תיירות ובתי מלון; תיירות במגמת מזון וחקלאות. כמו כן, מוצע לסטודנטים גם אופציות לתואר ראשון B.Sc בהנדסת תעשייה וניהול במגמת תיירות; ובמלונאות, משאבי מזון ותיירות. לצד מסלולים אלה, ניתן גם ללמוד לתואר הנדסאי תעשייה וניהול תיירות במגוון מכללות. שלל אפשרויות הלימוד שואפות לספק מענה לאתגרים רבים שמציב ענף התיירות בארץ ובעולם, תוך התמקדות בתחום ניהול התיירות. במהלך הלימודים מוענק לסטונדטים בסיס ידע עיוני רחב, כמו גם תרגולים מעשיים וביניהם: ימי עיון סמסטריאליים; סיורים מקצועיים לאזורי תיירות מובילים; עבודה מעשית באתרי תיירות ומלונאות; חונכות בבתי מלון; סדנאות; ועוד.
מהם התכנים המאפיינים לימודי תואר ראשון בתיירות?
לימודי תיירות ידועים בעושרם וגיוונם הרב, כך שבין התכנים המאפיינים אותם ניתן למצוא: קורסי מבואות לענף התיירות; קורסים מתחום מנהל העסקים; התמחות בניהול תיירות; תיירות עסקית; יעדי תיירות; צריכת אתרי תיירות; השפעות נסיעות ותיירות; תיירות בארצות מתפתחות; תיירות כפרית; ניהול שיווק בתירות; תפעול תיירות; ניהול אסטרטגי בסקטור שירותים; יסודות בגאוגרפיה; היסטוריה וארכיאולוגיה בישראל; מבוא לכלכלה ולתורת הפנאי; יסודות הניהול; שיטות מחקר בתיירות; תכנון ופיתוח תיירות; אתיקה והיבטים משפטיים בתיירות; חשבונאות; מערכות מידע ויישומי מחשב; ניהול מזון משקאות; חקר ביצועים; ניהול משאבי אנוש; מגמות בתיירות; תמחיר ותקציה בתיירות; סוגיות שיווק ומכירה; תקשורת בין אישית; ניהול זמן וארגונים; שיטות כמותיות; מימון; הארחה ומסעדנות.