קצת מידע על
הסבה להוראה
אוניברסיטאות רבות מציעות מסלולי לימוד המקנים תעודת הוראה עבור אקדמאים. אלה מוכרים כמסלולים ממוקדים ואינטנסיביים, המשלבים לרוב ידע עיוני תיאורטי עם התנסויות מעשיות ותרגולים. כך, משתלבים בעלי השכלה אקדמית בתחום כלשהו, שבבעלותם תואר ראשון או שני, במסלולים שונים שמטרתם הקניית מיומנויות ההוראה. אל אלה מצטרפים לעיתים גם מורים המבקשים לשנות או להרחיב את תחום התמחותם וכן מורים שבבעלותם רישיון הוראה אך שאין בידיהם תעודת הוראה.
כיצד מתנהלים לימודי הסבה להוראה?
המוסדות השונים להשכלה גבוהה מציעים מגוון תכניות בהתמחויות שונות דוגמת חינוך והוראה בבית ספר יסודי, בבית ספר על יסודי ובמסגרות חינוך נוספות ובלתי פורמליות (חינוך לגיל הרך; חינוך מיוחד; חינוך גופני; ועוד). עקב זאת, ידרשו הסטודנטים במסגרת לימודיהם לתעודת הוראה, לבחור את מסלול הלימודים הרצוי עבורם תוך התמקצעות בתחום מסוים כגון ספרות; מתמטיקה; אנגלית; ביולוגיה; טבע; תנ"ך; לשון עברית; היסטוריה; ביולוגיה; כימיה; וכד´.
מה מקנים לימודי הסבה להוראה?
לימודי הסבה להוראה מקנים, כאמור, תעודת הוראה מטעם המוסד הלימודי הרלוונטי ובהתאם לתחום ההתמחות הנבחר, עם זאת, חשוב ולהדגיש כי בכדי לקבל רישיון הוראה ממשרד החינוך והתרבות הישראלי, יש לסיים תקופת סטאז´ (התמחות בהוראה). כאן המקום לציין, כי במרבית הגופים האקדמיים הסטאז´ אינו נכלל בתכנית הלימודים, אך הינו קשור אליהם בדרך כזו או אחרת. כך, למשל, חלק מהאוניברסיטאות והמכללות מוגדרות כמוסד מפקח לאורך תקופת הסטאז´ וחלקן אף מציעות מפגשים וסדנאות במהלכה.