קצת מידע על
קורס טכנאי רנטגן
צילום הרנטגן הוא למעשה צילום האיברים הפנימיים בגוף לצרכים רפואיים. קרני הרנטגן חודרות את הרקמות הרכות בגוף, אך הרקמות הקשות בגוף, דוגמת עצמות, מחזירות אותן אל לוח הצילום ומשחירות אותו – וכך נוצר התצלום. את השימוש ברנטגן החלו רופאי השיניים כדי לקבוע תוכניות טיפול, ובהמשך התרחבו שימושיו וכוללים כיום זיהוי שברים, זיהוי פתולוגיות בעמוד השדרה ועוד.
מה תפקידו של טכנאי הרנטגן?
טכנאי רנטגן, הקרויים גם רנטגנאים, הם עובדים מיומנים בתחום הפרא-רפואי, שמוכשרים לבצע בדיקות רנטגן ואבחון. טכנא? רנטגן אחראי על כל תהליך בדיקת הרנטגן, הכולל ביצוע הבדיקה, ליווי המטופל, ופיתוח איכותי של הבדיקות לצורך אבחון רפואי על ידי רופאים רנטגנולוגים. כיום, בתי הספר לרנטגנאות ודימות מכשירים את הסטודנטים לתפעל מכשור רנטגני ומכשור חדיש נוסף כמו C.T, אולטרה-סאונד (U.S), תהודה מגנטית (M.R.I), מכשור לצנתורים, פעולות פולשניות ועוד. מקצוע טכנאי רנטגן הינו מקצוע נדרש מאד בארץ וגם בחו"ל.
מה כוללים לימודי טכנאות הרנטגן?
לימודי טכנאי רנטגן נמשכים על פי רב כשנתיים, כאשר בסיומם מקבל הבוגר רישיון לעסוק כטכנאי רנטגן. לימודים לתעודת טכנאי רנטגן כוללים מגוון רחב של נושאים הקשורים בתחום הרנטגן, ביניהם: קרינה אלקטרומגנטית ומייננת, אספקטים רפואיים, מדעיים, וכן תחומים קרובים אחרים, כגון: אנטומיה, פיזיולוגיה, כימיה, סטטיסטיקה, תנוחות רדיו גראפיות, טכניקות אבחון, שימוש בציוד דימות, בטיחות קרינה, גנטיקה ונזקי קרינה, הדמיה על קולית (US), יסודות הסיעוד ועוד. לאורך הלימודים יכול הסטודנט להתמחות בטכניקת דימות מסוימת כגון: כלי דם, צפיפות העצם, ממוגרפיה, MRI, רפואה גרעינית, אולטרה סאונד, או ברנטגן (רדיוגרפיה) כללי.
מהן אפשרויות התעסוקה בסיום הלימודים?
מסיימי מסלול לימודים בתחום הרנטגנאות יכולים למצוא תעסוקה בבתי חולים, קופות חולים, מרפאות שיניים, ובמכונים פרטיים העוסקים התחום הרנטגן. מכללות מסויימות מציעות לשלב קורס טכנאות רנטגן יחד עם תואר ראשון במדעי החברה במסלול הנפרש על פני שלוש שנות לימוד אקדמיות, ומאפשר להתקדם ולהתפתח בתחום.