קצת מידע על
לימודי הנדסאי מכשור רפואי
העיסוק בעולם הרפואה אינו כרוך, בהכרח, בסיומן של שבע שנות לימוד- ותחום המכשור הרפואי מוכיח זאת באופן אופטימלית. מקצוע זה עוסק, כמשתמע משמו, בתפעול שפע המכשירים הרפואיים הקיימים, תפקיד שהינו לכל הדיעות רב אחריות ומכריע בכל הנוגע לטיפול בחולים ואף להצלת חייהם. בכל אלה ועוד עוסקים הנדסאי מכשור רפואי, כאשר על הכשרתם והסמכתם אמון המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע (מה"ט), הכפוף למשרד התמ"ת. יצוין, כי הכשרת ההנדסאים בתחום אורכת כשנתיים עד שלוש שנים, בהתאם למסלול הנבחר.
לימודי הנדסאי מכשור רפואי- הכיצד?
מטרתם של לימודי הנדסאי מכשור רפואי היא הכשרתם של סטודנטים בתחום ההנדסה הרפואית, בדגש על מכשור רפואי, הן ברמה התיאורטית והן בזו המעשית; ואכן, בהתאם לכך, משלבות תכניות הלימודים השונות לימודים עיוניים מפורטים של מקצועות ההנדסה הרפואית, יחד עם התנסויות פרקטיות במעבדות שונות (לרוב במעבדה למכשור רפואי). בכל הנוגע לתכני הקורס, אלא ידועים בהיקפם הנרחב ובעושרם. כך, בין היתר, נלמדים מקצועות היסוד מתמטיקה, פיזיקה, מבוא למחשב, כימיה, פרמקולוגיה, אנגלית טכנית וביוכימיה; לצידם עומדים המקצועות הראשיים והם אנטומיה ופיזיולוגיה, תורת החשמל, מכשור רפואי, מבוא לאלקטרוניקה ומקצועות ברפואה קלינית.
מה כוללים לימודי המעבדות?
לימודי המעבדות כוללים גם הם תכנים מרתקים ומגוונים דוגמת: חשמל; אלקטרוניקה; מכשור רפואי ותפעולם (א.ק.ג, מד חמצן ודופק, אולטרסאונד, דופלר, הולטר, מכשיר הנשמה, Pulse Oximeter, שוק חשמלי, מוניטור, Defibrilator וכו´). כמו כן יודגש, כי בין התנסויותיהם המעשיות יעברו הסטודנטים גם הכשרות במרכז רפואי בישראל, על שלל מחלקותיו ותחומי העיסוק המאפיינים אותן: חדר הניתוח; איזוטופים; א.ק.ג וארגומטריה; הרדמה; הולטר טיפול נמרץ נשימתי; ועוד.