חשבתם ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה?
העולם הטכנולוגי מתפתח בקצב דינמי ומהיר ועמו גם עולה הצורך המוחשי של משק העבודה באנשי מקצוע מיומנים שידעו כיצד ללוות את ההתפתחות הטכנולוגית הזו ולהוסיף עליה נדבכים חדשים ומורכבים יותר שיעצבו את עתידנו הקרוב והרחוק במגוון רחב של תחומים.
בשל אותו ביקוש גבוה שהולך וממצב את עצמו במקומות העליונים של משק העבודה ובד בבד מתאים עצמו למקומות העליונים של טבלאות השכר בהכשרות המקצועיות, מכללות ומוסדות לימוד מקצועיים רבים פותחים את שעריהם ומציעים לימודי הנדסאי אלקטרוניקה, מסלול לימודי בן שנתיים המחולק למגוון רחב של התמחויות וביניהן: מערכות תקשורת, רשתות, מחשבים, תוכנה, רכיבים אלקטרוניים, תקשורת לווינית ועוד.
רקע מקדים
מרגישים שהתאפיינתם ביכולות טכניות גבוהות? לא מפחדים מטכנולוגיה מתקדמת וריבוי מערכות? עבודת ידיים זורמת באצבעותיכם באופן טבעי? אם עניתם על כל השאלות הללו בחיוב ייתכן מאוד שאת הפוטנציאל הטמון בכם תוכלו למצות באופן המירבי במסגרת מג?ון התכניות שמציעים לימודי הנדסאי אלקטרוניקה, המסלול שייפתח לכם את השער אל עבר העולם המרתק, המאתגר וללא ספק המתגמל של הנדסאות האלקטרוניקה על שלל רבדיה. ככלל תחום זה נגזר מעולם הנדסת החשמל, תחום הנדסי העוסק באופן מעמיק במחקר, בתכנון ובפיתוח של מגוון מוצרים ורכיבים חשמליים ואלקטרוניים שונים. הנדסאי אלקטרוניקה לוקחים חלק בלתי נפרד בליווי ובתרומה לכלל התהליכים הללו ובשל כך משתלבים בהצלחה יתרה בשלל תעשיות במשק החל מענף ההייטק והטכנולוגיה הזעירה ועד לחברות תעשייה כבדה הן במגזר האזרחי הפרטי והן במגזר הציבורי והבטחוני. אם אינכם בטוחים שזהו התחום עבורכם וישנן שאלות שעוד טרם מצאתם להן מענה, להלן המידע המקיף והשלם ביותר אודות לימודי הנדסאות אלקטרוניקה, ואם עדיין לא תמצאו את המענה המקיף במאמר זה, אתם מוזמנים להשאיר פרטי התקשרות ויועצי הלימודים המקצועיים שלנו יישמחו לסייע לכם במתן ייעוץ אישי ומכוון.
לימודי הנדסאי אלקטרוניקה
במהלך המסלול ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה נחשפים משתתפי התכנית לערב רב של נושאים מרתקים מעולם האלקטרוניקה הן מבחינה עיונית והן מבחינה פרקטית במסגרת מעבדות מתקדמות וזאת בכדי שיוכלו לרכוש את סך ההכשרה המקצועית, המעמיקה והמקיפה ביותר בתחום. במהלך התכנית, נדרשים משתתפיה לפיתוח, תכנון וייצור שלל מערכות אלקטרוניות פשוטות ומורכבות כשהמטרה היא להפוך אותם לכוח אדם מיומן, מדויק ומקצועי. חשוב לציין שתכניות הלימוד מתעדכנות באופן תכוף וזאת בשל הפיתוחים הטכנולוגיים המהירים המאפיינים את התעשייה העולמית, משמעות הדבר עבורכם היא שבתחום זה לא ניתן לשקוט על השמרים, ועליכם כהנדסאים להיות מעורים בכל ההתפתחויות המאפיינות את התחום הדינמי והמרתק הזה.
אודות המסלול ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה
כמו במגוון רחב של מקצועות הנדסה והנדסאות מקבילים אחרים, גם במסלול ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה ישנה חלוקה למספר תחומי התמחות בהם יכולים הסטודנטים להתמקד ובכך אף להתאים את תכנית הלימודים אל תחום העניין הקרוב ביותר אליהם. מבין תחומי ההתמחות השונים ניתן למנות כדוגמא את המגמות להלן: מגמת מחשבים במסגרתה רוכשים הסטודנטים ידע במיקרו אלקטרוניקה, טכנולוגיה זעירה ובחומרה ותוכנה, מגמת מכשור רפואי שמטרתה להכשיר את הנדסאים למקצועות פיתוח עבור טכנולוגיה רפואית ובשל כך משלבים תכנים מעולם הרפואה דוגמת אנטומיה ופיזיולוגיה ומגמת תקשורת המקנה ידע יישומי במערכות תקשורת מורכבות המושתתות בין היתר על תקשורת סלולורית ולווינית עיבוד נתונים ועוד.
מה לומדים במסגרת התכנית?
אף על פי שייתכנו שינויים מסוימים בין תכני המסלול הבסיסיים של כל מוסד ומוסד, כאן איגדנו עבורכם את הנושאים הכלליים של לימודי הנדסאי אלקטרוניקה המהווים את היסודות בכל אחת מן המכללות ואותם תוכלו לראות ברשימה שלהלן:
- מתמטיקה
- פיזיקה
- כימיה
- אלקטרוניקה תקבילית
- בקרה
- עיבוד אותות
- תקשורת אנלוגית
- אנגלית טכנית
- חומרה
- תחזוקת מערכות אלקטרוניות מורכבות
- מעגלים חשמליים
- יסודות החשמל והאלקטרוניקה
- ועוד.
בשל הפרקטיות הרבה המאפיינת את התחום, את כלל הנושאים הללו יישמו הסטודנטים הלכה למעשה במהלך תכנית הלימודים במסגרת השתתפות במעבדות מתקדמות בהן יתנסו בניסויים ובפיתוח ובדגש על ההתמחות בה הם בחרו.
איפה לומדים הנדסאות אלקטרוניקה?
בשל היותו תחום נדרש בשוק העבודה, את המסלול ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה ניתן ללמוד במגוון רחב של מכללות המצויות בפריסה ארצית נוחה מן הדרום ועד לצפון. בתל אביב ניתן למצוא את הקריה ללימודי הנדסה וטכנולוגיה, באשדוד שלוחתה של המכללה למינהל מציעה אף היא הכשרה וכמוה גם שלוחתה הנוספת הממוקמת בחיפה שבצפון.
קהל היעד ללימודים
אם אתם אנשים בעלי אוריינטציה טכנולוגית וסקרנות שאיננה יודעת שובע להבנה כיצד נראים הדברים מאחורי הקלעים של עולם הטכנולוגיה הסובב אותנו, בעלי יכולת לשקוד ולהשקיע שעות מרובות בלמידה אינטנסיבית מסביב לשעון ומסוגלים לעבוד בסנכרון מושלם אל מול מגוון רחב של מערכות מורכבות אז מרבית הסיכויים שתוכלו למצוא עניין רב הן בלימודי ההנדסאות והן בשוק העבודה כהנדסאי אלקטרוניקה מן המניין.
תנאי הקבלה
בכדי להתקבל למסלול ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה על המועמדים להציג תעודת בגרות מלאה ולהיות בעלי 3 יח"ל באנגלית ובמתמטיקה. ישנה האפשרות להתקבל גם עם תעודת בגרות חלקית, אך ייתכן וההרשמה תותנה במעבר מכינה קדם אקדמית טכנולוגית שתאפשר למוסד להעריך את מידת ההתאמה למסלול. כמו כן, כל מוסד לימודי שומר לעצמו את הזכות לבצע סינון פנימי ולהתנות את הקבלה במעבר ראיונות אישיים ומבחני התאמה שיסייעו הן למוסד הלימודי הנבחר והן למועמד להבין מהו התחום המתאים ביותר אליו ניתן לשייכו.
משך הלימודים
בדומה למרבית מסלולי ההנדסאות השונים, גם לימודי הנדסאי אלקטרוניקה נפרשים על גבי כשנתיים ונלמדים במשך 4-5 ימים בשבוע. עבור אלו שלימודים מרוכזים אינם מתאפשרים בשל עבודה וחיי משפחה, ישנם מוסדות המציעים מתכונת לימודי ערב ובוקר במסגרתה ניתן לפרוש את השעות הלימודיות בצורה נוחה יותר ולפרוש אותן על גבי מספר ימים מועט. עם זאת חשוב לציין שבכך תכנית הלימודים תתארך וכמוה עשויה להיות השפעה על שכר הלימוד. את כל הפרטים הללו מומלץ לבדוק באופן מדוקדק מול המוסד אליו אתם מתכוונים להירשם.
תעודה/הסמכה
בוגרים אשר יעמדו בכל המטלות והמבחנים ויסיימו את חובותיהם הלימודיות בהצלחה, יקבלו תעודת הנדסאי מטעם המוסד הלימודי הנבחר ומטעם המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע (המה"ט). עם תעודות הסמכה אלו יוכלו בוגרי התכנית להירשם בפנקס ההנדסאים והטכנאים.
חשוב לציין שבאפשרותם של בוגרי לימודי הנדסאות אלקטרוניקה אשר יבקשו במשך הזמן להתקדם אל עבר תפקידים בכירים יותר, להמשיך אל עבר לימודים אקדמיים ולעשות השלמה לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה. את ההבדלים ניתן לראות הן בדרגות השכר והן במידת הסמכויות שיש בידי איש המקצוע. את ההשלמה לתואר מהנדס ניתן למצוא במגוון מוסדות אקדמיים אשר לוקחים בחשבון את הניסיון שהמועמד צבר עד לאותה העת ובשל כך מאפשרים מסלול מקוצר האורך בין שנתיים לשלוש שנים וזאת במקום המסלול המקורי בן הארבע שנים.
אפשרויות תעסוקה
עם תום תכנית הלימודים וקבלת תעודות ההסמכה, יכולים ההנדסאים הטריים להשתלב בתפקידי ייצור, תחזוקה, פיתוח ומחקר של מערכות ומכשורים אלקטרוניים מתקדמים בערב רב של חברות ותעשיות הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי והבטחוני. שכרו של הנדסאי אלקטרוניקה מתחיל נע בין 6,000-10,000 ש"ח, אך עולה במהרה יחד עם הניסיון הנצבר ובהתאם לחברה בה הוא עובד ועשוי להגיע אף לכ-20,000 ש"ח.