קצת מידע על
קורס שמאות רכב
מקצוע שמאות הרכב, כמשתמע משמו, מגדיר שומות לכלי רכב ומעריך עלויות תיקון עבור רכבים שנפגעו בתאונה או מסיבות אחרות. לצד עיסוקים אלה, קובע שמאי הרכב את מחיר השוק של רכב משומש, את שיעור ירידת ערכו בגין נזקי תאונה ואת שומתם של נזקים או ליקויים ברכב חדש או משומש. תוך כך, נדרשת לעיתים חוות דעתו של שמאי בחקירות תאונות דרכים. קורס שמאות רכב מכשיר את תלמידיו לעסוק במקצוע, תוך הקניית ידע עיוני רחב והתנסויות מעשיות מגוונות. יצוין, כי מרבית הקורסים מתנהלים תחת פיקוח משרד התמ"ת.
מהם התכנים המאפיינים קורסי שמאות רכב?
התכנים המאפיינים את מרבית קורסי שמאות הרכב עומדים על אלה הבאים: תורת השמאות; תפקידי שמאי רכב; עקרונות ביטוח; יסודות במתמטיקה; דיני ביטוח; יסודות בפיסיקה; תורת החומרים; שרטוט; מערכות רכב שונות; מערכות חשמל ואלקטרוניקה ברכב; אנגלית טכנית; מערכת הבלמים ברכב; מערכת מיזוג האוויר ברכב; בטיחות; מרכב ושילדה; ניהול משרד שמאים; צבעות רכב; צילום ותיעוד; ביטוח רכב; ירידה ערכו של רכב; תקינה ומיגון לרכב; חקירת תאונות; דיני תעבורה; הכרה ותרגול יישומים ממוחשבים התומכים בעיסוקו של השמאי; עריכת דו"חות שמאים; ועוד.
למי מיועד הקורס ומה הוא מקנה?
קורס שמאות רכב מיועד לכל המבקש להשתלב בעבודה בתחום, כאשר תנאי הקבלה עומדים לרוב על תעודת סוג 2 במכונאות רכב או תעודת סוג 3 בפחחות. בנוסף, נדרשים המועמדים להיות בני 23 ומעלה, בוגרי 12 שנות לימוד, בעלי רישיון נהיגה (דרגה 2) וכן ללא רישום פלילי. מלבד ידע עיוני ומעשי נרחב, מקנה הקורס לבוגריו אופציה לקבלת תעודת שמאי רכב, המותנית במעבר שנת התמחות. בתום ההתמחות, רשאים המסיימים לגשת לבחינת הסמכה הנערכת מטעם משרד התחבורה, להירשם בפנקס שמאים ולקבל תעודת שמאי רכב מוסמך. בפועל, עשויים להשתלב בוגרי הקורס בשלל עבודות במשרד התחבורה, בחברות ביטוח, במוסכים, בחברות רכב ואף לעסוק בתחום באופן עצמאי.