אם משאת נפשך היא להיות רופא, כדאי שתירשם ללימודי רפואה בחו"ל! לימודי רפואה בחו"ל הם בבחינת יתרון בעבור כל אלו המעוניינים לשלב לימודים גבוהים עם חוויה קוסמופוליטית רבת השפעה. את חווית הלימודים תנצרו לעד, גם שנים ארוכות לאחר סיום הלימודים, אלו שעשו זאת מעידים על החוזק של החוויה ועל השינויים לטובה שניכרו בעקבותיה. אם אתה מתלבט בין לימודי רפואה בחו"ל, לבין לימודי רפואה בארץ, אל תחשוב פעמיים והשאר את הפרטים שלך בהמשך העמוד, כך שתוכל לקבל ייעוץ והכוונה חינם ללימודי רפואה בחו"ל
קצת מידע על
לימודי רפואה בחו"ל
לפניכם מידע שלא יסולא בפז, היכול להכריע את שיקוליכם האם ללמוד רפואה בחו"ל, ואם כן היכן ומהם היתרונות והחסרונות של כל מדינה. מה מצפה לכם בשובכם לארץ עם תואר ברפואה ובכלל- איך "מרגישים" לימודים בארץ זרה.
מעט אינפורמציה הנוגעת לתנאי קבלה לרפואה בארץ
התמזל מזלכם וממוצע הבגרות שלכם עומד על 110 והציון הפסיכומטרי אינו נופל מ 730? סביר להניח שתוכלו ללמוד רפואה בארץ, (בהנחה שוועדת הקבלה תמצא אתכם ראויים ) ועוד יותר סביר שמסגרת הלימודים הלוחצת בשנים הראשונות לא תאפשר לכם לעבוד, ותיאלצו למצוא מקורות כספיים אחרים שיממנו את הלימודים.
אתרע מזלכם ואתם לא עומדים בדרישות הקבלה?
אם החלטתם שאתם רוצים להגשים את החלום בכל מחיר ולא מוכנים לוותר עליו, תמיד קיימת האפשרות ללמוד רפואה בחו"ל, אך דעו לכם שישנם כמה דברים חשובים שעליכם לדעת בטרם תארזו את החיים שלכם ותפליגו (נשמע יותר רומנטי) למחוזות רחוקים המלמדים רפואה כגון איטליה, הונגריה, רומניה, פולין, ארה"ב, קנדה או בצ´כיה.
בירורים ובירוקרטיה
בדקו אילו מבין מוסדות הלימוד בארצות שהוזכרו מעניקים תואר ברפואה בו המחלקה להכרת תארים במשרד החינוך או במשרד הבריאות מכירה, שכן השלב הבא הוא בחינות הסמכה בארץ המאפשרות לכם לעבור את הסטאז´ ואת ההתמחות בדומה לחבריכם שלמדו רפואה בארץ. צלחתם את שלב ההצלבות ובחירת המוסדות הראויים? עכשיו הגיע שלב המצלצלים- עליכם לבדוק מה גובה שכר הלימוד בכל מוסד, ואת יוקר המחיה במדינות בהן שוכן המוסד. האם זה מתאים לתקציב שלכם? אם לרשותכם עומד תקציב נמוך תוכלו ללמוד באיטליה או ברומניה הגובות שכר לימוד נמוך אף מזה הנדרש בישראל ויוקר המחיה אף הוא אינו מהגבוהים. לעומת זאת, בקנדה, ארה"ב ואוסטרליה שכר הלימוד גבוה משמעותית מזה הנדרש בישראל.
השנים הראשונות
עליכם להיערך פיננסית כך שיהיה לכם גיבוי כספי בשנתיים הראשונות לפחות, בהן לא תוכלו לעבוד עקב מסגרת הלימודים התובענית. מה גם שישנן מדינות שלא מאפשרות לסטודנטים זרים אשרת עבודה, מחשש שישתקעו במדינה. אם בבעלותכם דרכון זר ואתם לומדים במדינה שהעניקה לכם את הדרכון, בשלוש השנים הראשונות המחיר יהיה מוזל, ובנוסף, כתושבי המדינה תוכלו לעבוד בהתאם ליכולתכם.
מחקר השוואתי
בעת המחקר שאתם עורכים בארץ, בררו מהי שפת הלימוד באוניברסיטאות, האם השפה היא המקומית , או השפה האנגלית. אם מדובר בשפה שאינה אנגלית עליכם ללמוד את השפה המדוברת בארץ, שכן ידיעת השפה היא תנאי קבלה מקדים למוסד. במדינות דוברות אנגלית תדרשו לרוב לעבור את מבחני המיון TOFEL ו- IELTS הקובעים את רמת האנגלית שלכם, ובנוסף תבחנו בכימיה, ביולוגיה, אנטומיה, פיזיקה ופיזיולוגיה. באיטליה הרפואה נלמדת באיטלקית וכן גם מבחני המיון מתקיימים בשפה האיטלקית. הונגריה ורומניה יצפו מכם לשלוט בשפת המקום גם בתקופת הלימודים וגם במבחני המיון. יש מדינות שידרשו מכם להגיע אליהן בקיץ כדי להיבחן. שנת הלימודים מתחילה בספטמבר בחו"ל, ולמעלה מ 90% מקרב הישראלים הלומדים רפואה בחו"ל לומדים באירופה. ביחנו מספר אוניברסיטאות, חיקרו תלמידים שלמדו שם בעבר, או לומדים שם בהווה. הירשמו רק למקום שמתאים לכם. לאחר שש שנות לימוד תחזרו ארצה ותבחנו בבחינות ההסמכה של משרד הבריאות. משם תמשיכו לסטאז´ ואחר כך להתמחויות השונות. בהצלחה!