קצת מידע על
תואר ראשון ביחסים בינלאומיים
תואר ראשון ביחסים בינלאומיים הוא מהענפים המרכזיים בלימודי מדעי החברה וספציפית במדעי המדינה. מדובר במקצוע שפותח את התלמידים להיבטים ההיסטוריים, מדיניים, פוליטיים, היבטי ממשל בתחום היחסים הבינלאומיים. מדובר במקצוע מאוד ענף שלא פעם ניתן למצוא בתואר משולב כגון תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ומדעי המדינה. מדובר בתחום לימודים מחקרי שבוחן מערכות בינלאומיות שונות.
מה לומדים בתואר ביחסים בינלאומיים?
נושאי הלימוד ותוכנית הלימוד בלימודי יחסים בינלאומיים הוא רב. התלמידים נחשפים לנושאים כגון מנהל, מדיניות ציבורית, פסיכולוגיה, פוליטיקה, ממשל, משפטים ועוד מגוון רחב של נושאים. כחלק מנושאי הלימוד ותוכנית הלימודים ניתן למנות שיעורים שעוסקים בממשלי מדינות העולם, ארגונים בין-לאומיים, משרדי חוץ של מדינות, תאגידים רב-לאומיים, צמיחה כלכלית, איכות סביבה, מלחמה, שלום עולמי, השפעת תרבויות, זכויות האדם, דיפלומטיה, סיוע בינלאומי, משפט בינלאומי ועוד.
מה היא מטרת לימודי תואר ראשון ביחסים בינלאומיים?
המטרה של לימודי תואר ראשון ביחסים בינלאומיים היא להעשיר את הידע של הסטודנטים וההבנה בהליכים ממשלתיים, פוליטיים הן בארץ והן בעולם. התואר שם לעצמו מטרה להעביר חומרים לימודיים ענפים במיוחד לסטודנטים בתחומי הביטחון הלאומי, אסטרטגיות מדיניות, מנהל ציבורי, הגות מדינית ועוד. הקורסים הרבים שנכללים בתואר כגון אסטרטגיה, דיפלומטיה, משא ומתן, מערכות בינלאומיות, פוליטיקה השוואתית, מוסר ופוליטיקה ועוד מעשירות את הידע של הסטודנט.
מה הלאה לתואר ראשון ביחסים בינלאומיים?
ניתן להמשיך ללימודי תואר שני במגוון רחב של התמקצעויות בתחום מדעי המדינה ומדעי החברה. כמו כן ניתן להשתלב במנהל הציבורי, בפוליטיקה, במערכת הדמוקרטית, במפלגות שונות, במשרדים ממשלתיים, במחקרים מעמיקים בתחום מדעי החברה ועוד.