קצת מידע על
תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע
הנדסת מערכות מידע, במהותה, מהווה הכלאה בין שני מקצועות פופולאריים- הנדסת תעשייה וניהול מחד, ומדעי המחש מאידך. בהגדרתה, עוסקת הנדסת מערכות המידע באפיון, עיצוב, תכנון ושילוב של כלי תוכנה התומכים בתפעול וניהול ארגוני במסחר, התעשייה ובמתן שירותים. כך, למעשה, מהווה כל גוף העוסק בייצור, במסחר או במתן שירותים חלק מתעשייה הנזקקת לשירותיו של מהנדס מערכות מידע. בהתאם לצורך זה, ידוע מקצוע זה בדרישה הרבה אליו, כמו גם בגיוונו הרב. עם השנים הפכו מערכות המידע, פשוטו כמשמעו, לבסיס שעל פיו מתקבלות החלטות בכל דרג של ארגון, מפעל וחברה, כמו גם בסיס לקבלת החלטות עבור יחידים, משפחות, ממשלות, מוסדות ועוד. לימודי הנדסת מערכות מידע אורכים ארבע שנים ומזכים בתואר B.Sc במדעים, המכשיר מהנדסים לתכנן, לתפעל ולנהל מערכות מידע ממחושבות, לארגן ולמחשב מסגרות כלכליות ותעשייתיות גדולות. יצוין, כי ניתן ללמוד הנדסת מערכות מידע גם במסגרת לימודי הנדסאים.
כיצד מתנהלים לימודים לקבלת תואר בהנדסת מערכות מידע?
לימודי הנדסת מערכות מידע שואפים להקנות בקיאות בהיבטים הטכנולוגיים של מערכות מידע של חומרה ותוכנה, כמו גם בהיבטים ארגוניים ואנושיים שלהם רלוונטיות בכל הנוגע להבטחת פעילותן המיטבית של אותן מערכות. כך, במהלך לימודי הנדסת מערכות מידע רוכשים הסטודנטים עקרונות וכלים, המהווים בסיס ידע רחב בכל המדובר במערכות ממוחשבות הממוקמות בסביבה טכנולוגית מודרנית: תכנון והקמת מערכת מידע ממוחשבת כגון מסדי נתונים, מערכות מבוזרות ורשתות תקשורת; והגשרה בניהול ותפעול המערכות תוך שיתוף פעולה נכון עם הנהלות, לקוחות ועובדים. הלימודים מספקים תכנים עשירים במגוון תחומים ובהם: מערכות מידע; מתמטיקה; סטטיסטיקה וחקר ביצועים; מדעי המחשב, ההנדסה, הניהול והכלכלה; ואנגלית.
מהן אופציות התעסוקה העומדות בפני בוגר תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע?
בוגרי תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע עשויים למצוא את עתידם בשלל תחומים ומקצועות אופציונאליים, כגון: אפיון צרכי מחשוב בארגונים; ביצוע חקר ישימות של מערכות מחשב; פיתוח מערכות אבטיפוס; ניתוח ועיצוב תוכנה, בסיס נתונים ומנשקי משתמשים; שימוש בכלי הנדסת תוכנה; ויישום, תכנות, תפעול וניהול של מערכות מידע ויחידות מחשב. כל אלה יכולים להתבצע בארגונים שונים בסקטור הפרטי או הציבורי ובהם: בתי תוכנה; משרדי ממשלה; בנקים; חברות ייעוץ למחשוב; חברות כספים וביטוח; מוסדות רפואיים; מפעלי תעשייה; ארגוני שיווק ומסחר אלקטרוניים; חברות ועסקים הנוגעים לכל אחד מקשת תחומי פעילות המחשבים והתוכנה; חברות היי-טק; ומוסדות ומשרדים ממשלתיים וביטחוניים.