מדעי ההתנהגות היא הגדה נרחבת למדעים אשר עיסוקם בהתנהגות האנושית – בין אם ברמת פרט, קבוצה או חברה. תוכניות לימודים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות מכילים קשת של נושאי לימוד בתחומי מדעי החברה.
התואר הראשון במדעי ההתנהגות הוא תכנית לימודים כללית המכילה רבים מענפי מדעי החברה ומפגישה בין התיאוריה למעשה. תכנית הלימודים מכוונת כדי לתרום ולפעול בקהילה תוך כדי שיתופי פעולה בין הענפים. ישנן תכניות לימוד מודולאריות שניתן לבנות על בסיס קורסים במדעי החברה ביחד עם קבלת כלים בשיטות מחקר ובבדיקות סטטיסטיות. בוגרי תכניות לימודים אלו יהיו יכולים להמשיך הלאה לקראת תואר שני ולרכוש מקצוע לאחר שעיצבו דרך חשיבה רב תחומית. הקורסים הופכים מדי שנה לרלבנטיים יותר על פי רוח התקופה ולפיכך – יישומיים יותר.
קרש קפיצה למגוון של מקומות תעסוקה
בוגרי מדעי ההתנהגות מנצלים את הידע שרכשו לטובת תחום משאבי אנוש וניהול, בין היתר. מתוך כך שכל חברה מנהלת תחום כזה, ניתן להתברג כמעט בכל ענף. בוגרי התואר הראשון במדעי ההתנהגות יכולים להתנסות כבר במהלך לימודי התואר בעשייה חברתית, ולהבטיח את עתידם התעסוקתי.
חווית לימודים מרוממת
מי שמגיע ללמוד תיאוריות מדעיות בתחום ההתנהגות יכול ליהנות בתואר זה גם מקורסי העשרה בתחומי עניין משיקים, כמו למשל קורס באינטליגנציה רגשית או קריאה ואבחון של תווי הפנים. קורסי ההעשרה יכולים להיות גם אינדיבידואליים לא קשר לעולם החברה.
|
| כי אנשים הם מדע בפני עצמו | |
|
בדרך אל התואר השני
ישנם מקצועות טיפוליים רבים המצריכים הסמכה לתואר שני כתנאי העסקה בתחום, כמו למשל פסיכולוגיה ויתכן שגם מטפלים באמנות יצטרכו להוכיח מלבד רקע בתחום מדעי ההתנהגות התנסות בתואר שני (רגע לפני שמקצוע זה הופך להיות מוכר לרישוי ומפוקח). תואר ראשון במדעי ההתנהגות הוא מסגרת בעלת נפח של תוכן עיוני רב שנדרש לעבודה עם אנשים, ובכך הוא הופך להיות הבסיס הטבעי ללימודי התואר השני המעשי או המחקרי.
התכנים הנלמדים במסגרת התואר במדעי ההתנהגות
תואר ראשון במדעי ההתנהגות מכיל תכנים בנושאים כמו שיטות מחקר, כתיבה אקדמית, סטטיסטיקה, פסיכולוגיה, מדעי המוח, התנהגות ארגונית, מבוא לכלכלה, לימודי יישומי מחשב, מבוא לסוציולוגיה, מבוא לאנתרופולוגיה ומבוא לפסיכולוגיה ולימודים מעמיקים בתחום. רוכשים ידע גם בתחום תיאוריות חברתיות, על הגורם האנושי בארגון, על שינויים ועל דינאמיקה חברתית, משאבי אנוש, חקר התפקידים ואיושם, ארגונים מורכבים, החברה הישראלית, דילמות חברתיות, ריבוד חברתי, תורות האישיות ועוד.
לקריאה נוספת:
למי מתאים לימודי התנהגות?
מה עושים עם מדעי ההתנהגות