לכולנו יצא לחוות מועקה, תחושות מצוקה, ניכור וחוסר אונים. חלקנו חווינו את התחושות האלה בפן הפיזי, חלקנו במישורים חברתיים, פסיכולוגיים ואף במישורים פחות גשמיים ויותר רוחניים. אותן תחושות עשויות להתעצם כשפוקדים אותנו חוליים שונים, משברים מסוגים שונים, כשאבחנו אצלנו או אצל יקירינו מחלות, טיפולים רפואיים שונים, מחלות כרוניות וסופניות – באותן סיטואציות התחושות של חוסר האונים והבדידות מתעצמים. החולים וקרוביהם חווים בדידות שמקורה רוחני יותר, והדבר שהם מחפשים יותר מכל זה שאיבת כוח ממקורות פנימיים ורוחניים שיסייעו להם לעבור את התקופה הקשה ולמצוא לכל זה משמעות מסוימת.
יעדי קורס הכשרה בתמיכה רוחנית
חולים רבים, ובני משפחותיהם מקבלים את כל העזרה הגופנית והרפואית מהצוות הרפואי שסובב אותם, אך במישורים הרוחניים יותר, שכאמור הם אלה שיכולים לסייע להם לצלוח את התהליך, או להשלים עם הבלתי נמנע, עם המוות הקרב ובא. קורס הכשרה בתמיכה רוחנית נוצר כדי לתת מענה לאותה בדידות וגלות נוראיים שחווים אותם אנשים, ואשר ידם של הצוותים הרפואיים קצרה מלהושיע במקרים כאלה. הקורס יכשיר את התומכים כך שיוכלו לתת את התמיכה ולעזור לאנשים למצוא את תעצומות הנפש הנדרשות.
מה עושים בתום קורס הכשרה בתמיכה רוחנית?
מטרת ההכשרה בקורס הכשרה בתמיכה רוחנית הינה להעניק את כל הכלים והמיומנויות הנדרשים לצורך השתלבות כחלק מהצוות הרפואי בבית החולים, והכוונה היא לפעול בתיאום עם הרופאים, האחיות, העובדים הסוציאליים וכדומה. זו לא תהיה הגזמה לכנות את התמיכה הרוחנית כמצווה, שכן אותם תומכים יכולים להעניק מה שנדרש כדי לאפשר לאנשים למצוא את תעצומות הנפש ואת המשאבים הרוחניים שלהם בכל שלב שהוא.
מה לומדים בקורס הכשרה בתמיכה רוחנית?
תכני קורס הכשרה בתמיכה רוחנית כוללים מספר שלבים שעל התומך הרוחני לעבור על מנת לעסוק בתחום. השלב הראשוני בלימודים כולל תהליכי קליטה והשתרשות שמורכבים מתכנים תיאורטיים ועיוניים יותר, שבמסגרתם לומדים המשתתפים ממאמרים מקצועיים ומקורות שונים בדבר מחלות, התמודדות אתן ועם המוות, וכן שיחות עם הצוותים הרפואיים. השלב השני מורכב מהתבוננות ורשמים, ולאחריו מקבלים התלמידים את המיומנויות לצורך התעמקות בתמיכה רוחנית, אותן מיומנויות כוללות תפילות, הקשבה פעילה וכדומה.