לימודי היסטוריית מזרח התיכון וסוציולוגיה
המזרח התיכון רווי בהיסטוריה, בתרבות, פוליטיקה, דת ואידיאולוגיה. לימודי המזרח התיכון וסוציולוגיה מיועדים לאנשים בעלי עניין בהיסטוריה, בתרבות ודת האסלאם ועניין נרחב ורצון לפתח את תחום הסוציולוגיה. הלימודים מעניקים לסטודנטים זווית ראייה מיוחדת המאפשרת ניתוח של האוכלוסייה המזרח-תיכונית על כל היבטיה. הסוציולוגיה, שמתבססת על הליכים חברתיים קשורה יד ביד בהיסטוריית מזרח התיכון.
מה הם אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר זה?
בוגרי תואר זה יכולים, בראש ובראשונה, להמשיך ללימודים אקדמאיים גבוהים יותר של תואר שני ושלישי במדעי הרוח והחברה. כמו כן, רבים בעלי תואר זה בוחרים להשתלב במערכת החינוך ולהרחיב את הידע שלהם בשילוב תואר הוראה מקוצר עם דגש על סוציולוגיה והיסטוריה. תואר דו-חוגי זה הוא מאוד אקטואלי למדינתנו שחיה יום-יום את המזרח התיכון, שמעורבת פוליטית בנושא ובעלת השפעה חברתית גבוהה במזרח התיכון. במסגרת זאת בוגרי התואר יוכלו להשתלב במגוון של מכוני מחקר, כיועצים, מרצים, סיוע בחברות מסחריות ועוד.
מה היא תוכנית לימודי המזרח התיכון בשילוב סוציולוגיה?
מטרת התואר היא להעניק לתלמידיו את היכולת לנתח ולקיים מחקר מסודר תוך כדי הבנה של ההיבטים הפוליטיים, האידיאולוגיים, חברתיים, כלכלים, דתיים ותרבותיים במזרח התיכון. התואר יאפשר לבוגריו לרכוש ידע היסטורי נרחב שהוא מאוד שמיש ויישומי בימינו אנו. במסגרת הלימודים יושם דגש על דת האסלאם והתפתחותה עד למאה הנוכחית. בלימודים ישולבו בעיקר היבטים סוציולוגיים חברתיים לאורך ההיסטוריה של המזרח התיכון. בצורה זו יוכלו הסטודנטים לדעת כיצד לנתח את ההיסטוריה הענפה של אזור גאוגרפי זה בהיבט החברתי.
אילו קורסים נלמדים במסגרת התואר?
התואר, כמו כל תואר, מורכב מקורסי חובה וקורסי בחירה. הקורסים הם רבים ומגוונים וכוללים בתוכם התמחות במדעי החברה תוך שילוב קורסים כגון: יישומי מחשב לצורך חקר מדעי החברה, למידת סטטיסטיקה ושיטות מחקר חברתיות. כמו כן הדגש העיקרי יהיה על היסטוריית המזרח התיכון ותרבותו כאשר יילמדו קורסים כמו: תולדות האסלאם, דת האסלאם, היהודים בארצות האסלאם, היישוב היהודי בתקופת מלחמות העולם. כמו כן יושם דגש על המזרח התיכון בימינו, שכן מדובר בנושא אקטואלי ועכשווי שיעניק ידע חיוני לכל אזרח במדינת ישראל.