התזונה ההוליסטית מושתת על הגישה ההוליסטית. גישה זו תופסת את האדם כמורכב משני חלקים עיקריים – הגוף והנפש והם בלתי נפרדים זה מזה ומשליכים זה על זה. התזונה מתקשרת באופן ישיר לגישה ההוליסטית שכן החוויה באכילה היא מצד אחד מספקת באופן נפשי ומצד שני היא חיונית בשביל הבריאות שלנו והתפקוד היומיומי. המפגש בין חומר ורוח יצר את התורה של התזונה ההוליסטית שמועברת בהכשרת מטפלים זו.
כיצד רצוי ללמוד הכשרת מטפלים בתזונה הוליסטית?
הטיפולים השונים של הרפואה המשלימה והאלטרנטיבית , שנמנית עם הגישה ההוליסטית, הם לימודים לא רשמיים ועל פי רוב המכללות והמוסדות להשכלה גבוהה אין תואר בהם. עם זאת, ניתן ללמוד נושאים אלו בלימודי תעודה ובקורסים שונים שמעשירים את הידע ונותנים הסמכה מסוימת. עם זאת תמיד קיימת את האופציה ללמוד הכשרת מטפלים בתזונה הוליסטית באופן מלא, כמו תואר, לימודים של כשלוש שנים, על פי רוב המוסדות, שמעניקים את מלוא האינפורמציה לה זקוקים התלמידים בכדי לעסוק בתחום זה. במסגרת זו נלמד הצד ההוליסטי, אודות רפואה משלימה, הצד הפיזי והקונבנציונלי-רפואי.
מה הם נושאי הלימוד בהכשרת מטפלים בתזונה הוליסטית?
נושאי הלימוד בהכשרת מטפלים לתזונה הוליסטית הם רבים ומגוונים וניתן למנות ביניהם: פילוסופיה הוליסטית, נטורופתיה, רפואה טבעית, בישול בריא ומבריא, אנטומיה, פיזיולוגיה, ביוכימיה, צמחי מרפא, פיתוח אישי, שיטות לניקוי רעלים מהגוף, הומיאופתיה, פרמקולוגיה, פסיכו-פתולוגיה, קליניקה, יחסים עם הלקוח, התמודדות עם תיקי מטופלים ועוד.
מה הן אופציות התעסוקה לאלו שעברו הכשרה לתזונה הוליסטית?
מכיוון שהלימודים הם מגוונים מאוד וממש מהווים מעין תואר ראשון אלטרנטיבי, אופציות התעסוקה הן רבות. הידע שהסטודנטים רוכשים מסייע להם להשתלב בכל תחומי הרפואה, הם הרגילים והמוכרים והן האלטרנטיביים. כמו כן ניתן לפתוח קליניקות פרטיות, לעבוד כתזונאי או דיאטנית, לעבוד באתרי ספא, להיות מטפל פרטי וכו´.