לימודי פסיכולוגיה ולימודי חינוך הם שני תארים נפרדים שמגיעים משני עולמות שונים, עם זאת הם משיקים זה לזה בנקודות רבות ועל כן תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך מהווה שילוב מעולה בין שני נושאים. אנשים שמעוניינים לעבוד עם בני אדם ושואפים להשפיע על החיים שלהם באופן משמעותי ימצאו בתואר זה את הפיתרון המושלם בשבילם.
מה הם נושאי הלימוד בתואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך?
על אף שמדובר בשני מסלולי לימוד שונים, שני הנושאים נוגעים לקהל מרכזי אחד – בני אדם ודרכי התמודדות וטיפול עימם. כחלק מלימודי החינוך הסטודנטים רוכשים מיומנות כיצד להשתלב כמורים, מחנכים ומדריכים בכל קבוצות הגילאים. כחלק מנושאי הלימוד בתחום זה ניתן למנות הבנת הליכים פסיכולוגיים חינוכיים והקניית ידע מעשי פרקטי לעבודה בתחום. התלמידים לומדים אודות חינוך בבתי ספר יסודיים וחטיבות הביניים, גנים, חינוך מיוחד, חינוך באמצעות תנועה ומוזיקה, חנ"ג, פסיכולוגית חינוך, סוציולוגיה בחינוך, תהליך ההתבגרות ועוד. לימודי פסיכולוגיה שהם מאוד מבוקשים מעניקים ידע נרחב מאוד בתחום המעשי, תיאורטי ומחקרי. לימודי פסיכולוגיה מנסים להבין את החוקיות של בני האדם, כיצד מטפלים בבעיות התנהגות, הכרת מושגי יסוד, הכרת מחקרים וכלים מדעיים.
כיצד יכולים בוגרי תואר ראשון פסיכולוגיה וחינוך להשתלב בשוק העבודה?
תואר זה פותח בפני התלמידים אופציות השתלבות רבות כגון: מערכות חינוך פורמאליות כגון בתי ספר, מערכות לא פרומאליות, מתנ"סים, הדרכה, חינוך, הוראה, יועצים. כמו כן יכולים להשתלב בחברות השמה וכוח אדם, חברות פרטיות, חברות ציבוריות, עבודה כמטפלים בגני ילדים, עבודה עם בני נוער, עבודה בבתי חולים ומוסדות רפואיים.
אופציות ללימודי המשך לבוגרי תואר בפסיכולוגיה וחינוך
האופציות להמשיך ולהתקדם לבוגרי התואר הן רבות בעקבות ההכשרה הכפולה שהם מקבלים. ניתן להמשיך את הלימודים בתחום החינוך לאלו שרוצים לקחת חלק במערכת החינוך, להעשיר את השכלתם וללמוד תואר שני בחינוך. כמובן שיש את האופציה להתפתח בתחום הפסיכולוגיה ולהשלים תואר שני בכל סוגי הפסיכולוגיה – קלינית, חינוכית, חברתית, ארגונית וכו´.