היסטוריה ומדעי המדינה הם פקולטות שונות שנלמדות בתואר ראשון דו חוגי זה. היסטוריה הוא תחום לימודים של הפקולטה למדעי הרוח ולצידו נלמדים נושאים מפקולטת מדעי המדינה. מסלול לימודים זה כולל שני תחומי לימודים מרתקים. מדעי המדינה מתרכז בפוליטיקה, הליכים מדיניים, היסטוריית מדינת ישראל ועוד בעוד היסטוריה יכול להתפרש על מגוון רחב של תחומים כגון היסטוריית ישראל, היסטוריית המזרח התיכון ועוד. שני נושאים אלו נקשרים זה בזה, מאששים ומרחיבים אחד את השני.
מה בתוכנית הלימודים של תואר ראשון בהיסטוריה ומדעי המדינה?
נושאי הלימוד בתוכנית הלימודים של תואר ראשון בהיסטוריה ומדעי המדינה הם רבים ומקיפים ומשתייכים לשתי הפקולטות. בפקולטת מדעי המדינה יועברו נושאי לימוד אודות פוליטיקה, סוציולוגיה, מלחמה, תרבות, חברה, ממשל, תולדות מחשבה מדינית, סוגי משטר, ערוצי תקשורת בישראל, התנועה הפלסטינית, מלחמות ישראל, סחר בינלאומי ועוד. כחלק מנושאי הלימוד בפקולטת היסטוריה ניתן למנות תרבות המערב, העת החדשה, היסטוריה בהיבט פוליטי, היסטוריה בהיבט משפטי ובהיבט תרבותי, היסטוריה דתית, דמוקרטיה, נאציזם, אסלאם, תולדות הנצרות ועוד.
מה הן אופציות התעסוקה לבוגרי תואר ראשון בהיסטוריה ומדעי המדינה?
ניתן בתום התואר להשתלב במגוון מסלולי עבודה ומשרות נחשקות במיוחד. כחלק ממסלול מדעי המדינה והידע שנרכש ניתן להשתלב בפוליטיקה, ברשויות מקומיות, עבודה במשרדי הממשלה, עבודה בכנסת ובמסעות הסברה. בתחום ההיסטוריה ניתן לעבוד בהוראה, מחקר, כתיבה, מיפוי. כמו כן ניתן לשלב את הידע הרב שנרכש בשני התחומים ולעבוד במשרד החוץ, בייעוץ מדיני, במכוני מחקר ועוד.
מי הוא קהל היעד של תואר ראשון בהיסטוריה ומדעי המדינה?
עם קהל היעד של תואר זה ניתן למנות אנשים עם דעות פוליטיות, אנשים בעלי אכפתיות לחברה, סקרנות ורצון ללמוד מטעויות עבר וליישם לקחים בהווה ובעתיד. מדובר על אנשים שרוצים לעבוד ברמה גבוהה. בתום הלימודים יוענק תואר ראשון בהיסטוריה ומדעי המדינה ממוסד הלימודים בו נלמד התואר.