איך מתקבלים לתואר ראשון?
במאמר זה אסקור את התנאים והדרישות הבסיסים המאפיינים בסיס לקבלה לתואר ראשון במוסדות החינוך האקדמאיים במכללות ובמוסדות להשכלה גבוהה המוכרים במדינת ישראל. חשוב לציין כי עבור מוסדות אלו התנאים>
מגזין
מדעי החברה
איך מתקבלים לתואר ראשון?
- |
-
05/09/2005
- |
-
00:00
- |
-
3798
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
במאמר זה אסקור את התנאים והדרישות הבסיסים המאפיינים בסיס לקבלה לתואר ראשון במוסדות החינוך האקדמאיים במכללות ובמוסדות להשכלה גבוהה המוכרים במדינת ישראל. חשוב לציין כי עבור מוסדות אלו התנאים שאציין הינם תנאים מחייבים ואי אפשר להתקבל ללימודים אקדמאים ללא עמידה בהם.
התנאים כדלקמן: תעודת בגרות מלאה ממוסד על יסודי מוכר אול לחילופין תעודה המלמדת על סיום תיכון או עמידה בדרישותיו לסיום בתיכון מחוץ לגבולותיה של מדינת ישראל. הפרמטר השני הוא ציון המבחן הפסיכומטרי, ידע מוכח בשפה העברית והאנגלית הכולל גם ציוני בגרויות במקצועות הללו. במידה וישנו רצון להתקבל ללימודים טכניים בפקולטות או בחוגים הקשורים למדעים מדויקים ולהנדסה, על המועמד ללימודים לקבל ציון עובר במבחני המתמטיקה, הכימיה והפיסיקה.
חוגים מסוימים כמו החוג לרפואה החוג לפסיכולוגיה וכו´ דורשים גם ראיון אישי ותהליך מיון פנימי נוסף. ישנם תחומים מקצועיים אחרים הדורשים בנוסף לדרישות הבסיסיות גם דרישות פנימיות כגון הצגת תיקי עבודות והוכחה מוחשית לכשרון ויכולות ספציפיים (אמנות, קולנוע, מוסיקה).
דגשים שחשוב לדעת
ראשית חשוב להבין כי הדרישות שהסברתי הן דרישות בסיס לכול מוסד יש את הזכות להתנהלות בגוף הדרישות על פי הבנתו. כל מוסד קובע עבור עצמו ועבור כל חוג שהוא מלמד נוסחה ייחודית לחישוב תנאי הקבלה. יתכן ותנאי הקבלה באותו המוסד ישתנו משנה לשנה משיקולי יוקרה, היצע וביקוש.
לא כל המכללות בישראל מחויבות ומחייבות את תלמידיהם בעמידה במבחן הפסיכומטרי כחלק מתנאי הקבלה למוסד. על מנת לוודא את הסוגיה באופן סופי יש לבדוק באופן פרטני מול המוסד בו אתם רוצים ללמוד ובהתייחס לחוג בו אתם מעוניינים ללמוד.
המבחן הפסיכומטרי - מבחן זה משמש כברומטר להערכת סיכויי ההצלחה של סטודנטים טרם ההרשמה לתואר ראשון והוא כלי העומד בידי מנהלים המוסדות למיון הסטודנטים בין החוגים השונים. המבחן הפסיכומטרי בוחן שלושה תחומי ליבה מרכזיים:
בקיאות בשפה האנגלית, חשיבה כמותית ויכולת מתמטית, חשיבה לוגית ומילולית. אל מבחן הפסיכומטרי ניתן לגשת באחת מחמש השפות הבאות: עברית כמובן, רוסית, ספרדית, ערבית, וצרפתית. טווח הציונים במבחן הפסיכומטרי נע בין 200 נקודות באופציה הנמוכה ביותר ו800 נקודות כציון הגבוהה ביותר.
המבחן הפסיכומטרי מתקיים בחסות ובפיקוח המרכז הארצי לבחינות והערכה. המבחן מתקיים בתאריכים הנקבעים מראש ובפורמט אחיד בכול הארץ וברמת קושי אחידה.
ההרשמה למבחן אינה קשורה בשום אופן למוסדות הלימוד האקדמאיים או למכוני ההכנה לקראת הבחינה. לפני הבחינה יש לקנות ערכה למבחן, את הערכה ניתן לרכוש בחנויות ספרים מוכרות.
מתלבטים לגבי לימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות? ריכזנו עבורכם את 5 הסיבות המרכזיות ללמה כדאי לכם לבחור דווקא במסלול לימודים אקדמהמשך...
פסיכולוגיה, תחום מחקר וניתוח התנהגותו של האינדיבידואל, וכן התהליכים הפנימיים שחלים עליו. לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה נחשבים להמשך...
אנשי התקשורת הם חלק מהברנז´ה התרבותית ונמצאים בכל מקום – עיתונאים, שדרנים, מפרסמים ואנשי יח"צ. איך מגיעים לשם מי שלאהמשך...
חשבתם שמדינה היא גוף מורכב מבחינה פוליטית וארגונית? אז תחשבו כמה מורכבת המערכת הגלובלית של כלל המדינות, שמעליהן אין "מדינתהמשך...