באמצעות גיאוגרפיה ניתן ללמוד את התהליכים היוצרים את המקום או את המרחב. בלימודי גיאוגרפיה סביבתית, המחקר נערך לא רק סביב תהליכים פיזיים המתרחשים בכדור הארץ ומשנים את המפה, אלא מאידך גם את מערכת יחסי הגומלין המיוחדת שבין האדם לבין הסביבה וההשפעות שנגזרות מאלו על הסביבה הטבעית. לימודי תואר שני בגיאוגרפיה סביבתית עשויים להתאים הן למורים לגיאוגרפיה או לכל מי שעוסק במדעי החיים והסביבה ומורה אותם, כמו גם לבעלי תואר ראשון העומדים בתנאי הקבלה של מוסד הלימודים הנבחר.
מהן מטרות לימודי תואר שני בגיאוגרפיה סביבתית
התואר השני בגיאוגרפיה סביבתית נועדו בכדי לסייע למחקר ולהוראה הקיימים בתחום ולפתח אותם באמצעות ממצאים שנאספים באופן תדיר מן השטח. הסטודנטים עושים בממצאים אלו שימוש, כמו גם במעבדות בעלות ציוד משוכלל ומתקדם בהן יכול להתקיים המחקר. התואר השני בגיאוגרפיה סביבתית מעניק ידע רב בתחום זה אשר נצבר ומשמש גם להוראה בבתי הספר ובמרכזים לחקר האקולוגיה וידע הסביבה.
מהם תכני הלימוד בלימודי תואר שני בגיאוגרפיה סביבתית?
התואר השני בלימודים אלו הינו בדרך כלל מחקרי, כלומר – במרבית מוסדות הלימוד יש להגיש עבודת תזה עם סיומו. בין נושאי הלימוד המשתנים ניתן למצוא גם קריאת צילומים לוויניים וחישה מרחוק, תצלומי אויר (תצ"א), גיאוגרפיה של האדם, אקלים, גיאוגרפיה פיזית, אזרחות, פיזיקה, לימודי ארץ ישראל, פוטוגיאולוגיה, כימיה, מחצבי טבע, אנתרופולוגיה, סביבה וגיאומורפולוגיה, תכנון ופיתוח אזורי, חקלאות מי נגר ועוד. בחלק ממוסדות הלימוד יתקיימו ימי סיור סביבתיים במעבדות משוכללות לגיאוגרפיה וסיורים בשטח.
מהן אפשרויות התעסוקה לאחר סיום לימודי תואר שני בגיאוגרפיה סביבתית?
את הידע שנרכש לאחר סיום התואר השני, ניתן להעביר לדורות הבאים בבתי הספר השונים ובאמצעות הרצאות במסגרות שונות, ליזום מערכים ומיזמים המשפיעים על בני האדם במטרה לשפר את פני הסביבה, לעסוק בהדרכות של"ח, במרכזי מיפוי, במעבדות גיאוגרפיה משוכללות, במחקר בתחום – כמו גם לפנות ללימודי המשך אקדמיים בתחום הגיאוגרפיה ובנושאים הקשורים לה.