דובר, יועץ או עוזר פרלמנטרי הוא תפקיד שקיים בכל מדינה בה קיים פרלמנט. בישראל מדובר בכנסת והעוזרים הפרלמנטריים מסייעים לחברי הכנסת בעבודתם – בין אם מדובר בניהול יומן, בבקרה ופיקוח על הדואר, בהעלאת שאילתות בשמו של ח"כ, באיסוף מודיעיני ומידע עבור ח"כ, בשמירת האינטרסים של ח"כ, כתיבת נאומים ועוד. המכון ללימודי המשך של המכללה למנהל, מוסד לימודים חדש שצץ בשורות הלימודים, מעביר קורס דוברים פרלמנטריים לכל המעוניין.
מה היא מטרת קורס דוברים פרלמנטריים?
הקורס שם לעצמו מטרה להכיר למשתתפים את הכנסת לעומקה וליסודותיה. התלמידים יכירו את אופן ההתנהלות של הליכים בכנסת ואת תפקידו של היועץ/הדובר הפרלמנטרי. התלמידים יחשפו לחקיקות ולקשת הרחבה של אחריותו ותפקידו של ח"כ. הקורס שם לעצמו מטרה להכשיר עוזרים פרלמנטרים עבור חברי הכנסת של ישראל ולהקנות למשתתפים את כל הידע הפוליטי והתקשורתי שעליהם לדעת טרם נכנסים לתפקיד שכזה. התלמידים יחשפו הן באופן עיוני והן באופן מעשי לנושאי הלימוד.
מה הם נושאי הלימוד בקורס דוברים פרלמנטריים?
כחלק מנושאי הלימוד הרבים והמגוונים בקורס ניתן למנות את תפקידיו של חבר הכנסת ותפקידו של הדובר הפרלמנטרי לסיוע בביצוע פעולות אלו. כך למשל יתקיים דיון על יכולת ההשפעה של העוזר הפרלמנטרי, על חובותיהם וזכויותיהם של הח"כים, שיעור ביחסים בינלאומיים, נושאים בתחום הדוברות, הכרת הממשלה בישראל והפיקוח עליה, נושאים בתחום החקיקה, ערוצי התקשורת, התנהלות במשרד ועוד. בקורס של המכון ללימודי המשך של המכללה למנהל יושם דגש על הפן הפוליטי-תקשורתי הן בתחומיה ארץ והן בחו"ל וכך ילמד גם נושא היחב"ל.
מי הוא קהל היעד של קורס דוברים פרלמנטריים?
הקורס מיועד עבור קהל אקדמאים ששואפים להשתלב בתפקיד זה בהמשך דרכם המקצועית. כמו כן יועצים פרלמנטרים בפועל המעוניינים להרחיב את תפקידם ולדעת כיצד לעבוד באופן חוקי תוך מיצוי תפקידם באופן טוטאלי. המכללה למנהל מציעה תוכניות מיוחדות במסגרת הקורס ונותנת למצטייני הקורס אופציה להשתתפות בפרויקטים פוליטיים בינלאומיים וכן הכרות עם גופים דיפלומטיים חשובים כמו EFI ו-APAC. יתרון נוסף בקורס של המכון ללימודי המשך –המסלול האקדמי המכללה למנהל הוא המרצים – לא רק מישראל אלא מרחבי העולם מגיעים מרצים, יערכו פגישות עם ח"כים ואנשי נפתח בכנסת.
לפרטים נוספים אודות המכון ללימודי המשך – המסלול האקדמי המכללה למנהל לחץ כאן