DVM זה תואר דוקטור ברפואה וטרינרית (Doctor of Veterinary Medicine) , כשמדובר למעשה בכל סוגי הרפואה הקלינית והמחקר בבעלי חיים. תואר זה הוא תואר נפוץ ומקובל בארץ ובעולם, כאשר ממש כמו אל בני האדם, רופא החיות מחויב לשמור על הבריאות ועל הרווחה של בעלי החיים בהם הוא מטפל ועל האנשים הקשורים אליהם, לשמירה על בריאות בסביבת האנשים מפני מחלות המועברות מבעלי החיים, על פיקוח איכות ובטיחות באספקת המזון לבעלי החיים ועוד. בארץ קיימים מוסדות לימוד שונים ללימוד תואר DVM אשר מכשירים את הלומדים לקראת קבלת רישיון עיסוק בתחום.
מי קהל היעד לתואר DVM?
על מנת לקבל תואר DVM, מוסדות הלימוד מקבלים אל חיקם בדרך כלל אנשים שסיימו תואר ראשון באחד מתחומי החקלאות, הרפואה (גם מדעי רפואה בסיסיים ואף רפואת שיניים), מעבדה רפואית, ביוטכנולוגיה, רוקחות, מדעי הטבע ועוד. עם זאת, חוק הרופאים הוטרינריים דורש כי מתוך שורת רופאי בעלי החיות יוכלו לקבל רישיון רק מי שאין להם רישום פלילי שיש עמו קלון. תואר DVM יכול להיות שני (מוסמך ברפואה וטרינרית) או שלישי (ד"ר ברפואה וטרינרית), אולם כיום ניתן ללמוד לתואר DVM בארץ רק באופן ישיר לתואר דוקטור (ולא לתואר שני).
וטרינריה בארץ
בעולם הרחב מוצעים תארים מכל הסוגים בעולם הוטרינריה: תואר ראשון, שני וגם תואר דוקטור (כשמי שמעוניין לעסוק במקצוע בארץ אמור לעמוד במבחן הרישוי וההסמכה שניתן מידי משרד הבריאות), בארץ מי שרוצה להיות וטרינר ילמד לקבלת תואר דוקטור בלבד, כשמלבד תואר "דוקטור" ניתן לגשת ללימודי תעודה בתחום המסמיכים לעוזרי וטרינר, פסיכולוגים של בעלי חיים, טכנאי כלבנות ועוד.
מה אפשרויות התעסוקה עם תואר DVM?
הלימודים בארץ לתואר DVM מותאמים על פי צרכי משק בעלי החיים בארץ ובאזור, ובוגריו יוכלו להשתלב במשרות שונות ומגוונות במערכת הבריאות. בין השאר יוכלו לעבוד בגני חיות, בעמותות ובאגודות שונות למען בעלי חיים, במשרדי הממשלה, בחברה להגנת הטבע, בפינות חי, לטפל בחיות אקזוטיות ובחיות מעבדה ועוד. תמיד יש מה ללמוד בתחום ומה לחקור לכן יוכלו גם לעסוק במחקר, בהנחלת אהבת החיות ובהוראת התחום באקדמיה.