ריכזנו עבורכם את כל המקומות בהם קיימים לימודי וטרינריה כך שלכם נותר רק להשוות ולבחור, פנו אל אחד או יותר מהמוסדות הרשומים מטה דרך דף צור הקשר ונציג יחזור אליכם תוך שעות ספורות עם כל המידע על לימוד וטרינריה
-מודעה פרסומית-
קצת מידע על
תואר ראשון בוטרינריה
רפואה וטרינרית, במהותה, עוסקת באבחון, טיפול וריפוי של בעלי חיים. כך, מכונה אדם העוסק ברפואה וטרינרית "וטרינר" (רופא חיות), אשר בבעלותו תואר דוקטור ברפואה וטרינרית, DVM. רפואה וטרינרית מקבילה בוותק שלה לזו של רפואת האדם, אך אינה מקבילה בהתקדמותה לזו האחרונה, שכן התפתחות הטכנולוגיה חדרה לתחום הוטרינריה רק בשנים האחרונות. עם זאת, זוכים כיום בעלי החיים לקבל טיפולים מתקדמים מידי וטרינרים מקצועיים, ובהם כירורגים, הורמונאליים, אנטיביוטיים ועוד. ראוי לציין, כי קיימים תחומי התמחות שונים בעולם הוטרינריה, המבדילים בין טיפול בחיות בית, בחיות משק ובחיות בר.
כיצד מתנהלים לימודי וטרינריה?
לימודי וטרינריה עוסקים ברובם בשלל ההיבטים הנורמליים של בעלי החיים, במחלות השונות המאפיינות אותם וברפואה השוואתית ורפואה משותפת להם ולאדם. לימודי רפואה וטרינרית נלמדים בישראל רק במסגרת אוניברסיטאית ורק לשם רכישת תואר דוקטור. אלה מתאפשרים רק לבעלי תואר ראשון בתחום ביולוגי כגון חקלאות, רפואה, רוקחות, ביולוגיה, רפואת שיניים ועוד, הנרכש מטעם אוניברסיטה ישראלית. כך, אורכים לימודי וטרינריה בארץ כשבע שנים, מתוכן שלוש שנים לתואר ביולוגי ועוד ארבע שנים נוספות לתואר דוקטורט וטרינרי. לרוב מותאמים הלימודים בארץ לצרכים המיוחדים של משק בעלי החיים בישראל, תוך הקפדה על דרישות המקצוע החמורות. חשוב לציין, כי ניתן ללמוד וטרינריה גם באוניברסיטאות רבות ברחבי העולם, המציעות מסלולי תואר ראשון, שני וגם דוקטורט.
מהן אופציות התעסוקה העומדות בפני בוגרי לימודי וטרינריה?
בוגרי לימודי וטרינריה יכולים לבחור בכיוון עצמאי או להשתלב כעובדים שכירים במערכת הבריאות. כך, באם נבחרה על ידם האופציה הראשונה, אלה עשויים לפתוח קליניקה עצמאית ולעסוק ברפואה וטרינרית פרטית. בכל הנוגע לאופציה השנייה, עשויים האחרונים לעבוד בחברה להגנת הטבע, בעמותות ואגודות המטפלות בחיות, ברשויות מקומיות, בגני חיות, במשרדי ממשלה ועוד. בהתאם להתמחויות השונות, יכולים וטרינרים לעסוק בטיפול בחיות מחמד ובחיות אקזוטיות, כמו גם בזואולוגיה, בפרמקולוגיה, בפתולוגיה, בטוקסיקולוגיה, במיקרוביולוגיה, בכירורגיה, ברפואה פנימית ועוד. לצד זאת, בעלי תואר בוטרינריה זכאים להמשיך בלימודים מתקדמים בתחומים שונים, לרבות התמחות בדיסציפלינה רפואית בסיסית או קלינית, וכן לעבוד בהוראה ומחקר במוסדות להשכלה גבוהה, בתעשייה או במוסדות רפואיים.
מאמרים מקצועיים בנושא
תואר ראשון בוטרינריה