קורס ייחודי של בית הספר לעבודה סוציאלית על שם בוב שאפל, כחלק מאוניברסיטת תל אביב, מהווה את אחד הקורסים המרתקים ביותר ביחידת לימודי ההמשך. כאשר בני זוג מנסים להרות ולא מצליחים ומחליטים לפנות להליכי פריון מלאכותיים הם נתקלים בקשיים פיזיים רבים וכן בקשיים נפשיים. קורס זה יבחן לעומק את הפן הנפשי והטיפולי בזוגות אלו ובהליכים הנפשיים שהם עוברים לאורך הליך הפריון.
מי הוא קהל היעד של קורס פריון, לידה והורות?
קורס זה מיועד לאנשים בעלי רקע בתחומים נושקים ולא פתוח לקהל הרחב. לרוב יידרש מינימום תואר ראשון בתחום הפסיכולוגיה, תואר ראשון עבודה סוציאלית, רפואה, פסיכיאטריה, מדעי ההתנהגות – ותחומים מקבילים. בוגרי תארים אלו יוכלו להשתמש בידע המוקנה להם בקורס בכדי להרחיב את תחום התמחותם ולפתח ענפי תעסוקה חדשים בקרבם. באמצעות קורס זה יקבלו ארגז כלים שיסייע להם במילוי תפקידם והתמודדות עם זוגות שמתקשים להרות ומשתמשים בהליכי פריון שונים.
מה היא מטרת קורס פריון, לידה והורות?
המטרה העיקרית של תוכנית זו היא להכשיר את התלמידים להיות אנשי סיוע ועזר לזוגות שמתקשים להרות ומשתמשים בהליכי פריון למיניהם. בוגרי הקורס יוכלו לתת לאלו את התמיכה הנפשית לה הם כל כך זקוקים בזמנים קשים אלו. ייתכן ויהיה מדובר בזוגות נורמטיביים – גבר ואישה שמתקשים להיכנס להריון, בזוגות של הומואים ולסביות שרוצים להביא ילד לעולם וכן אלו שצלחו בהפריה אך כשלו בלידה או בהליך ההיריון המלא וחוו בעקבות כך טראומה נפשית קשה.
מה הם נושאי הלימוד בקורס פריון, לידה והורות?
הקורס ישים דגש מרכזי, כאמור לעיל, על הפן הנפשי של הליכי הפריון, על הרגשות, הטראומות וההפרעות הנפשיות שנגרמות בעקבות הליכי הפריון בקרב נשים וגברים כאחד. בריאות הנפש יהיה נושא מרכזי בקורס, כמו כן חשיבה פסיכואנליטית, כיצד מתמודדים עם אבדן של עובר, פסיכולוגיית היחיד והזוג, התמודדות של האישה לעומת התמודדות הגבר, האתגרים שמוצבים לאם חד הורית, המעגל המשפחתי החדש בקרב הקהילה הגאה, התפתחות הילד לצל הליכי הפריון ועוד.
לפרטים נוספים אודות בית הספר לעבודה סוציאלית על שם בוב שאפל ומסלול לימודים זה – לחץ כאן!