ההתנהגות האנושית היא אחד הדברים היותר מרתקים ופתלתלים שקיימים, אנשים רבים רוצים ללמוד מדעי ההתנהגות מתוך סיבה זו, וגם בין היתר מתוך ידיעה כי התמחות בתחום זה תעזור להם לעסוק בתחומים רבים וביניהם משאבי אנוש, ייעוץ ועוד תחומים נוספים. סיבה נוספת להצלחת מסלול זה היא קרבתו ודמיונו לתחום הפסיכולוגיה. תואר ראשון במדעי ההתנהגות משלב בין שלושה תחומי מחקר- אנתרופולוגיה, סוציולוגיה ופסיכולוגיה. הביקוש הגואה למקצוע זה הביא מכללות אקדמיות רבות להציע לימודי ערב במדעי ההתנהגות, עבור אנשים עובדים ועוד סיבות נוספות שיפורטו בהמשך.
מה לומדים?
לימודי ערב במדעי ההתנהגות אינם שונים מלימודים בשעות היום, והם משלבים פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. בין הנושאים הנלמדים יש מהוא לפסיכולוגיה, מבוא לאנתרופולוגיה, מבוא לסוציולוגיה, כלכלה מיקרו ומקרו, הגורם האנושי בארגון, פסיכולוגיה קוגניטיבית, שינויים חברתיים, ארכונים מורכבים, ריבוד חברתי ועוד נושאים רבים.
לימודי ערב
לימודי ערב במדעי ההתנהגות מאפשרים לקהל שלם של אנשים עובדים, חיילים, אימהות ללמוד בשילוב עם העבודה, ילדים, צבא ועיסוקים מחייבים אחרים שלא מאפשרים לימודים בשעות היום. באופן זה יכולים הסטודנטים לשלב בין המחויבויות השונות לבין הלימודים, ולהצליח להתקדם בחיים. אין כל הבדל בין תואר במדעי ההתנהגות שנלמד בשעות היום לבין תואר שנעשה בשעות הערב.
מה עושים עם זה?
בוגרי מדעי ההתנהגות מבוקשים מאוד בשוק העבודה, בין אם עשו את התואר ביום או בערב. הם יכולים להשתלב בארגונים שונים, בחברות ייעוץ, משאבי אנוש, ארגוני המגזר השלישי, מוסדות חינוך, מוסדות כלכליים טכנולוגיים, ארגוני ומוסדות סעד, האפשרות הבוגרים אף להשתלב בתארים מתקדמים כמו תואר שני בפסיכולוגיה, תואר שני בסוציולוגיה, תואר שני בייעוץ ארגוני, תואר שני באנתרופולוגיה, תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני, תואר שני בלימודי משפחה ועוד.