ענף הטיפול באמנות מצליח מאוד כיום, וישנן טכניקות רבות המשלבות אמנות וטיפול. גם מדיום הצילום יכול לפרוץ מחסומים והגנות אצל אנשים, וכמו תרפיות אחרות, ליצור תקשורת לא מילולית. משהו בעמדה של הצלם יכול למקד את האדם וללמד אותו לנצל את הכלים האלה למטרות אחרות.
מעט על פוטותרפיה
טיפול בעזרת מדיום הצילום קיים כבר שנים, וכשמלאו לעולם הצילום עשר שנים פיתח רופא בריטי את הטכניקה. היום כשהטכנולוגיה הצילומית עברה שינויים ותמורות רבות, וכן גם מדעי ההתנהגות, גם ענף הפוטותרפיה השתנה ועמו גם הגישה כלפי המטופלים.
מה כוללים לימודי פוטותרפיה?
הלימודים משלבים בין אמנות לבין הצד החברתי, ותלמידי המסלול לומדים לפתח את היצירתיות שלהם, ומקבלים כלים שישמשו אותם בתור מטפלים, וכן כלים מעשיים לעבודה בפוטותרפיה. המדיה הצילומית חושפת אנשים לסוגי אמנות נוספים.
מהי מטרת הפוטותרפיה?
מטרת ענף זה היא למנף את המדיום הצילומי ולהופכו לכלי טיפולי בעל ערך רב, המאפשר עבודה עם סוגי אוכלוסייה שונים. מטופלים בפוטותרפיה יכולים להעיד שהתקשורת הלא מילולית שלהם השתפרה, וכן תחושת השליטה שלהם.
תמונה כמציאות
יצירת תמונה כמוה כיצירת מציאות. הצלם מציג את המציאות שלו, ובעזרת טכניקות הצילום הוא יכול להמציא וליצור מחדש את המציאות כראות עיניו. העולם הפנימי של הצלם מתבטא בעבודותיו, וכך הוא יכול לתקשר עם המטפל שלו ולנהל אתו דיאלוג תמונתי. באמצעות הצילום יכול המטופל להביע את הקשיים שלו, לגלות על עצמו דברים חדשים, ולשתף את המטפל שלו במה שהוא מעוניין.
מה עושים עם זה?
בוגרי לימודי פוטותרפיה יכולים להשתלב במסגרות רבות וביניהן מסגרות בריאות הנפש, מוסדות שיקומיים, מוסדות לנוער בסיכון וחינוך מיוחד, וכן לעבוד עם נפגעי סמים, גיל הזהב. בשל הביקוש של ענפי התרפיה השונים, יכולים בוגרי לימודי פוטותרפיה להשתלב במסגרות רבות.