קצת מידע על
קורס טיפול בתנועה
טיפול בתנועה מתבסס על ההנחה שהגוף והנפש קשורים זה לזה, כך שניתן לטפל בקשיים נפשיים דרך תנועה ודרך הגוף. הטיפול בתנועה קשור גם מצד אחד לתיאוריות פסיכודינאמיות ומצד שני לתפקודי הגוף. קיימות דרכים מגוונות לטיפול בתנועה, המיועדות לטיפול במטופלים שונים (ילדים, מתבגרים, מבוגרים) ולסוגים שונים של בעיות נפשיות (מתח, חרדה, דיכאון, חוסר ביטחון, קשיים חברתיים ועוד) ובמסגרות שונות (טיפול יחידני, קבוצתי, משפחתי ועוד)
מהי עבודת המטפל בתנועה?
המטפל בתנועה אוסף מידע תנועתי, תוך כדי הטיפול, ומבחינה טיפולית - משתמש בדרך של התערבות בתנועה. בנוסף לחלק התנועתי, נעשה עיבוד מילולי, שבו מובהר הקשר בין הסיבות הרגשיות לסימפטומים הגופניים. השלב הראשון של כל טיפול, וטיפול בתנועה בפרט, הוא שלב בנית האמון במטפל וכן באימון בתנועה. המטופל לומד להיות רגיש לגופו, להגביר את המודעות אליו, וגם להפיק ממנו הנאה רבה יותר. בשלב הבא של הטיפול, מתעוררים חלקים לא מודעים מההיסטוריה תוך כדי חוויות והתנסות בתנועה, כאשר בהמשך המטופל עובר עיבוד והעברה למודע של מה שקרה בגוף במהלך ההתנסות. כך שעל ידי תנועת הגוף עולים רגשות שונים ומעובדים, ובסופו של דבר מביאים לשיפור מצבו של המטופל.
מה כוללים לימודי טיפול בתנועה?
הנושאים הנלמדים במהלך הקורס כוללים: טיפול בתנועה בעבודה אישית וכן בעבודה קבוצתית, טיפול בתנועה לילדים ולמתבגרים, אנטומיה ויישמוה בתנועה, התפתחות סנסומוטורית תקינה וחריגה, ניתוח תנועה, טיפול בתנועה באוכלוסייה פסיכיאטרית, העשרה בתחומים נוספים של יצירה והבעה ועוד. בנוסף, במהלך הקורס התלמידים מבצעים עבודה מעשית וצוברים ניסיון. היקף הלימודים הוא כ-1,500 שעות לימוד אקדמיות. בסיום הלימודים מקבלים התלמידים תעודת מטפל מוסמך מטעם מוסד הלימודים.
מהן אפשרויות התעסוקה בסיום הלימודים?
בוגרי הקורס יכולים לעבוד כמטפלים מוסמכים באופן פרטי או במוסדות שיקום, מוסדות חינוך, מסגרות של החינוך המיוחד, מכונים וגופים פרטיים שונים. כמו כן, ניתן להמשיך ללימודי טיפול באמנויות נוספות.