במקצוע מהנדס כימיה טמונות יכולות תעסוקתיות רבות: לצד התואר הנחשק בהנדסה כימית, ניתן לשלב בו כישורים אישיים רבים ולהיות מתוגמלים בשכר מן הגבוהים במשק.
לא לכל אחד או אחת ישנה משיכה טבעית לכימיה, אולם כל מי שגילה את הנטייה (או את ה"כימיה") למקצוע, הוא יכול להפוך את הרעיונות החדשים בתחום למוצר בטוח, נוח לשימוש וזול – תוך שימוש בחומרים תחליפיים זמינים או הפקת חומרים כימיים במיוחד כדי לייצר את המוצר. המטרה היא לשווק את המוצרים בכמויות, לכן לצורך העניין נזקקים לפריצת דרך בכימיה שעושה שימוש בכל הטכנולוגיות החדשניות העומדות לרשותו של המהנדס. במהלך לימודי מהנדס כימיה, המהנדס מפתח כישורים וצובר מיומנויות בתחום התכנון, הפיתוח של המוצר והמעקב אחריו על מנת להבטיח איכות עבודה גבוהה, ומכאן שבתפקיד זה אחריות רבה וגם יוקרה.
מה ההבדל בין מהנדס כימיה לכימאי?
כימאי הוא אדם אשר צבר ידע בכימיה – בין אם עשה תואר ראשון או שני בכימיה. לעומתו, מהנדס כימיה עומד מאחורי התהליך השלם ומכוון אל המטרה באמצעות הכימאים שעומדים לרשותו. הוא מסתייע בידע שצבר בתחום – הוא יודע אילו מערכות יש להפעיל סביב המוצר הזה ואיך להביא אותו לכדי מוצר מוגמר.
|
|
לימודי הנדסת כימיה |
|
|
המהנדס יוצר מחקרים – או חושב באמצעות הניסויים
מהנדס כימיה הוא מי שלמד כיצד לתכנן ניסויים בכימיה על מנת לפתח מוצר מסוים או רכיב ממנו. המחקר יכול להיות חלק מתהליך פיתוח המוצר, או מחקר מעבדה ספציפי במסגרת התפקיד. במהלך הלימודים הוא מקבל את הכלים היישומיים לעבודת מעבדה בכימיה על כל השלבים השונים שבעניין ובעיקר מקבל כלים ליישום הליכי פיתוח וייצור בעצם בכל תחום. נדרשת לעבודתו אמנם יצירתיות רבה לצד סבלנות, אחריות ודייקנות כדי להתמקד בפרטים הקטנים, אולם תכונות אלו משתלמות בסופו של ניסוי משום שבדרך זו או אחרת הביאו לפריצת הדרך בתפקיד.
איפה עובדים מהנדסים בכימיה?
מקומות העבודה למהנדס כימיה כה רבים בתעשייה וכל אחד מהם מתחיל מדרגת שכר גבוהה במשק, כיאה למהנדסים, עד אשר ישנו היצע רב לעבודות מסוג זה. בין השאר, ניתן לעבוד בתעשיית המזון, הפלסטיק, הדשנים והכימיקלים, מוצרי ניקיון, נפט, תעשיות זכוכית, תרופות ופרמצבטיקה, מכבי אש, תעשייה ביטחונית, התפלת מים ועוד, וכמובן גם בחברות יזמות וסטארט אפ המבקשות לפתח מוצרים חדשים.