מדעני המזון והחלקאות, מבצעים מחקרים ובדיקות על דרכים לשיפור ויעילות מפעלים ליצור מזון ולמוצרים שהם יוצרים. מעוניינים לעסוק בתחום הכל כך מעניין ותורם? הכנסו לכתבה, ותוכלו לגלות את כל הפרטים על התואר!
תחום מדעי המזון, כשמו כן הוא הוא תחום מדעי, שעוסק בהיבטים הטכניים של המזון. ההיבטים מתייחסים לדרך שעובר המזון בקשת שבין איסופו על ידי החקלאי ועד ליום בו קונים את המזון הצרכנים השונים. תחום מדעי המזון הוא תת תחום מענף האגרונומיה – שמשמעותה תורת החלקאות. ישנם כאלה שמתבלבלים בין מדעי המזון לבין מדעי התזונה, אך העובדה היא ששני התחומים שונים לגמרי. תחום מדעי המזון נוצר על מנת לעזור בפיתוח מדעי של מוצרי אמצעי מזון חדשים, פיתוח תהליך הפקתם, מחקרים בנושאים כמו חיי מדף ואמצעי אריזתם וכל זה כמובן, על מנת שלצרכן – האדם, תיהיה חוויה בריאה ככל שניתן, חוויה שמתחילה כאמור ברגע שנאסף המזון על ידי החקלאי. מעוניינים ללמוד תואר ראשון במדעי המזון? הגעתם למקום הנכון – כאן, באתר הלימודים ToStudy ריכזנו עבורכם את המידע הנחוץ על תכנית הלימודים למדעי המזון, החל ממסלולי הלימוד השונים, תנאי הקבלה וקהל היעד ועד למוסדות שמלמדים את התואר והכישורים והתכונות ההכרחיות לכל מועמד ללימודים. לכל הפרטים..
מה כוללת עבודתם השוטפת של הלומדים מדעי המזון באקדמיה?
במסגרת עבודתם, מדעני המזון אחראים על מגוון רחב של פעולות חיוניות שקשורות בתחום, שהמרכזיות שבהן כוללות: ביצוע מחקרים וניסויים בכדי לשפר את הפרודוקטיביות ואת הקיימות של גידולי שדה וחיות משק, יצירת מוצרי מזון חדשניים ולפתחם בדרכים חדשות וטובות יותר תוך כדי תהליך, חקר הרכב האדמה בכל מה שקשור לצמיחה וכדומה, שיתוף ממצאי המחקר לקהילות המדעיות הרלוונטיות וליצרני המזון והציבור ועוד..
לרשימת מוסדות ללימודי תואר ראשון במדעי התזונה באתר הלימודים ToStudy לחצו כאן
תכנית הלימודים
תכנית הלימודים ללימודי מדעי התזונה באקדמיה, יכולה להשתנות ממוסד למשנהו. התכנית משלבת בין לימודים עיונים ומעשיים של תחומים מעולם המדעים המדוייקים לבין נושאים בעולם התזונה והמדע. בין הנושאים הנלמדים במהלך התואר ניתן למצוא: כימיה, ביולוגיה, אנטומיה, פיזיולוגיה, ביוטכנולוגיה, חקר מדעי התזונה, חילוף חומרים, מקורות להשמנה, פסיכולוגיה של תזונה, טיפול באמצעות מזון, תזונה קלינית, סטטיסטיקה, מתמטיקה, כימיה, בריאות ועוד. משך הלימודים בדרך כלל נמשך כשלוש שנים אקדמיות, שבסיומן תוענק תעודת תואר ראשון במדעי התזונה לזכאים, וזאת מטעם המוסד הנבחר ללימודים.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה לתואר יכולים להשתנות גם הם, בדרך כלל נדרש שילוב בין ממוצע ציוני בגרות בציון של 90 ומעלה, יחד עם ציון פסיכומטרי של 600 ומעלה. חשוב לדעת, כי ישנם מוסדות לימוד שידרשו פחות, וישנם כאלה שידרשו רק את אחד מהתנאים או יציעו מכינה קדם אקדמית לאלו שלא עומדים בתנאים הנ"ל.