בהלכות כשרות המזון אין רק "שחור" או "לבן", ישנן שאילתות רבות שעולות כתוצאה מעבודת שטח. למשגיח הכשרות הידע שמאפשר לו לפקח על עבודות המזון למין ייצורו ועד להעמדתו מול הלקוח באופן מוגמר.
|
|
לימודי הסמכה למשגיחי כשרות |
|
|
בית ישראל על כל ענפיו בארץ ובגולה שומר על כשרות מוצרי המזון על כל צורותיו, וכאשר המוצר מגיע ללקוח בסופו של תהליך עיבוד המזון עם אישור כשרות, אזיי הוא יודע שהוא מותר לאכילה. ישנם שני סוגים של משגיחי כשרות – האחד הינו שכיר במועצה הדתית, בבד"ץ או ברבנות המקומית (ובלבד שישנו ניסיון להמנע מתלות בין המשגיח לעסק). כל אדם היודע דין תורה או לפחות בקיא בעסקי ההלכה הקשורים לסוגיות המזון יכול לעסוק בתחום זה, אולם משנת 2007 המקצוע נפתח בעיקר למי שעבר הסמכה בתחום ויש לו תעודה המראה כי הוא עונה על כל הדרישות בעניין.
מהן מטרות לימודי הסמכה למשגיחי כשרות?
תכני לימודי הסמכה למשגיחי כשרות יכילו מידע עיוני רב אשר קשור לכל תחומי המזון – משקאות חריפים, הכשרה של מוצרי דגה ובשר, תערובות ואיסורים, כשרות רגילה ומהדרין- השגחה, סוגיות חילול שבת, עבודה בחג, ועוד כללים וחוקים הקשורים בהלכות ובמנהגים שונים. הלומדים יוכשרו ביחד עם התנסות מעשית יישומית של התוכן שנלמד ותוך מתן מענה לשאלות יעלו במהלך הקורס תוך התאמה למטבח המודרני.
מהם התכנים בלימודי הסמכה למשגיח כשרות?
תכני הלימוד בקורס למשגיחי כשרות יכללו נושאי הכשרה במטבח הביתי והתעשייתי, טכנולוגיית המזון, חומרי גלם, סימני כשרות בארץ וגם בחו"ל, בשר ודגים, חלב ודגים, תערובות, הפעלת בתי מלון בשבת, מועד וחול, כשרות בצה"ל, גבינות ומוצרי חלב, הפרשת חלה, דיני ערלה, דיני שמיטה, הגעלה לפסח וליבון הכלים, טבילת כלי, חרקים ומזיקים במזון, צליית בשר ומזון, עכו"ם ועוד. מעל לכול, הלומדים יכירו את האתיקה המקצועית הנדרשת לתפקיד.
איפה ניתן לעבוד בתחום השגחת כשרות?
השאלה היא היכן לא עובדים בתחום – הוא פתוח לעיסוק בכל מקום בו נדרשת השגחה בתעשיית המזון – למן המוצרים בשלב הפקתם במפעל, דרך הכשרתם, העברת המוצרים אל מקורות הטיפול ועיבוד המוצרים וכלה במסעדות עצמן, במעדניות, באולמות אירועים ועוד. חוזה ההעסקה יתנהל בדרך כלל מול הגוף המעניק את הכשרות ולא מול בית העסק, כלומר המועצות הדתיות, בג"ץ, רבנות ראשית ורבנות מקומית ועוד.