התפתחות הרפואה האלטרנטיבית ותחום הטיפולים המשלימים הפכה עם השנים את הביקוש ללימודי המקצוע לנרחב בקרב אוכלוסיית העולם המערבי והמזרחי כאחד. כתוצאה מהביקוש הרב קמו ונבנו ברחבי העולם, ובישראל בפרט, מוסדות רבים ללימודי התחום, המכונים מכללות לרפואה משלימה.
מהי רפואה משלימה?
רפואה משלימה או אלטרנטיבית, היא כינוי לרשת רחבה של טיפולים רפואיים אשר אינם כלולים במסגרת הרפואה המודרנית הקונבנציונלית. לרוב, הטיפולים המאפיינים את הרפואה המשלימה אינם מוגבים במחקר מדיני, אך אומצו לאורך השנים על ידי אסכולות שונות. מקור חלקם הגדול של ענפי הרפואה האלטרנטיבית מצוי במזרח אסיה, במדינות כמו הודו או סין, אך קיימות גם שיטות טיפול נוספות שמקורן ביבשת אמריקה או אירופה. היות והתפיסה המערבית הרווחת גורסת כי טיפולים מסוג זה אינם מהווים אלטרנטיבה לרפואה הקונבנציונלית אלא באים להוסיף לה ולהשלימה, מתועדף כיום השימוש במונח רפואה משלימה.
אילו תכני לימוד מציעות המכללות לרפואה משלימה?
המכללות השונות לרפואה משלימה, מציעות שלל מסלולי לימוד בתחומי התמחות רבים, כגון: נטורופתיה; תזונה הוליסטית; עיסוי הוליסטי; ארומתרפיה; רפלקסולוגיה; שיאצו; הילינג; דמיון מודרך; נומורולוגיה טיפולית; טכנספורמציה; פנג שווי; פסיכותרפיה; עיסוי תיאלנדי; עיסוי באבנים חמות ועוד. אורכו של כל קורס משתנה בהתאם לחומר הלימודי, המשלב רכישת ידע תאורטי בהתנסויות מעשיות לרוב.
מה מקנים הלימודים במכללות לרפואה משלימה?
מכללות לרפואה משלימה בישראל ידועים, על פי רוב, באיכותם ובהיקף הלימודים הרחב והמעודכן שאלה מציעים. לימודים במכללות לרפואה משלימה מזכים את בוגריהם בקבלת תעודת גמר מטעם המוסד הלימוד הרלוונטי ובהתאם למסלול הלימודים הנבחר. בוגרי המכללות משתלבים בהצלחה בשוק העבודה המקצועי, בקליניקות טיפול פרטיות, בקופות חולים, מתקני ספא ומלונות מובילים. עם זאת, אך ראוי לציין, כי בישראל לא ניתנת האפשרות לקבלת תואר אקדמי בתחום.