אוצרות חוזרת לאופנה?
בשנים האחרונות ניתן לראות כי אוצרות חוזרת לאופנה. קיימת עליה גדולה בקרב הישראלים אשר לומדים ורוצים להשתלב במקצוע זה. בנוסף אנו יכולים לראות כי קיימת עליה גם בכמות התערוכות בארץ דבר זה נובע מסיבות רבות אשר גורמות לשגשוג של מקצוע זה וחזרתו לאופנה. עולם האוצרות משתנה רבות ותופס תאוצה.>
מגזין
כללי
אוצרות חוזרת לאופנה?
אוצרות הוא מונח שלא כולם יודעים בדיוק מה הוא, ניתן לראות כי היום אוצרות חוזרת לאופנה. אנו יכולים לראות תערוכות רבות בארץ בהם יש צורך באוצר. שירן שפיר-בוכוולד אוצרת של גלריה שורשים מספרת לנו על מקצוע האוצרות ועל השינויים אשר מתרחשים בתחום האוצרות.
- מערכת ToStudy
- |
-
05/02/2012
- |
-
17:36
- |
-
5509
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
בשנים האחרונות ניתן לראות כי אוצרות חוזרת לאופנה. קיימת עליה גדולה בקרב הישראלים אשר לומדים ורוצים להשתלב במקצוע זה. בנוסף אנו יכולים לראות כי קיימת עליה גם בכמות התערוכות בארץ דבר זה נובע מסיבות רבות אשר גורמות לשגשוג של מקצוע זה וחזרתו לאופנה. עולם האוצרות משתנה רבות ותופס תאוצה.
מה זה אוצרות ?
ניתן לראות כי אוצר הוא בעצם כמו המנצח במקהלה, במאי או מוציא לאור. תפקידו להפיק ולערוך תערוכות החל מבניית הקונספט של התערוכה (הנולד תוך מחקר שלו), בחירת האמנים או אובייקטים (אם מדובר בתערוכה לא מתחום האמנות הפלסטית), העבודות שיוצגו בתערוכה והאופן בו הם יוצגו, כאשר המטרה היא להציג בצורה הטובה והנכונה ביותר את האמירה או שאלת מחקר שהאוצר רוצה להעלות לשיח הציבורי ולהנגיש אותו בצורה המעניינת והמסקרנת ביותר. כמו כן, התערוכה תמיד תלווה עם טקסט וקטלוג הנכתב על ידי האוצר אשר מדגיש ומבהיר את המחקר אותו הוא מציג.
|
|
בשנים האחרונות ניתן לראות כי אוצרות חוזרת לאופנה. |
|
|
מה צריך לעשות על מנת לעסוק באוצרות?
שירן שפיר-בוכוולד אוצרת של גלריה שורשים מספרת כי "אנו בביה"ס שורשים, דורשים מהתלמידים הנרשמים לקורס אוצרות - רקע מתחום האמנות או מדעי הרוח (קולנוע, עיצוב, אדריכלות, פילוסופיה, היסטוריה ארכאולוגיה וכו´) חשוב להזכיר כי אוצרות היא לאו דווקא מקצוע המתמקד באמנות הפלסטית (= ציור ופיסול). אוצר יכול לעבוד במוזיאון או בתחום הארכאולוגיה, מדע, היסטוריה, אוספים פרטיים וכיו"ב".
איפה ניתן לעבוד לאחר סיום לימודי אוצרות?
כמו כל מקצוע, גם למצוא עבודה כאוצר דורשת סבלנות. רבים הבוגרים אשר מסיימים לימודי אוצרות פונים לעבודה באופן עצמאי, כאוצרים אורחים במוסדות שונים, ולאחר שצברו ניסיון בתחום זה יכולים לנסות להיכנס כאוצר קבוע במוסד זה אחר. תהליך חיפוש העבודה הוא לא פשוט אך לאחר שקיים ניסיון בתחום זה כבר לא בעיה להשתלב במקומות רבים בתחום האוצרות.
|
|
אוצר הוא בעצם כמו המנצח במקהלה, במאי או מוציא לאור |
|
|
האם יש עליה בכמות התערוכות בארץ?
בשנים האחרונות קיימת עליה בכמות התערוכות בארץ, סיבה זו קשורה אולי לעבודה כי בעקבות תהליך הגלובליזציה, קל יותר לאנשים לעבור ממקום למקום. שירן שפיר-בוכוולד אוצרת של גלריה שורשים אומרת כי "אני חושבת שהעלייה בכמויות התערוכות בארץ נובעת מעלייה במוסדות התרבות והאמנות, בנוסף בעקבות אירועי האמנות והתרבות אשר מתרבים, ככל שהמדינה מתבגרת ונפתחת לגלובליזציה. כמו כן, מקצוע האוצר תפס תאוצה בארץ בשנים האחרונות, מה שמוליד תערוכות רבות בחללים אלטרנטיביים, באצירתן של אוצרים עצמאיים. בכל מקרה זה מאוד משמח, שכן העצה הרב חושף את הציבור הרחב למגוון סוגיות מעניינות בנושא אמנות ותרבות ובעקבותיהן יש ביטוי לאמנים חדשים".
מה היא אוצרות עכשווית ?
קיים הבדל משמעותי בין אוצרות עכשווית לבין אוצרות כפי שהיא היית בעבר. הבדל בין מה שהיה בעבר לאוצרות עכשווית, באה לידי ביטוי בשני אופנים. האחד, מבחינה תוכנית, אוצרות עכשווית היא אוצרות שמתייחסת ולוקחת בחשבון את מה שקורה בעולם כיום בפן החברתי, הכלכלי והפוליטי. האופן השני, הוא השינוי בחשיבה אוצרותית כתולדה של התפתחות הדיגיטלית שאנו כה ערים לה היום. ניתן לראות כי באמנות הפלסטית זה בא לידי ביטוי בצורך לאפשר תצוגה של עבודות וידאו (מדיה שתופסת תאוצה בעולם האמנות) וחשיבה על פתרונות יצירתיים בחללים השונים. התפתחות בטכנולוגיות העיצוב, דוגמא טובה היא התערוכה שמתקיימת במוזיאון העיצוב בחולון אשר הגיעה ממוזיאון ויקטוריה ואלברט שבלונדון. שירן שפיר-בוכוולד אוצרת של גלריה שורשים מספרת כי "כמו כן כיום מקיימים גם תערוכות במוזיאונים וריטואלים, דבר חדש שתופס גם הוא תאוצה. אמנים יכולים להפיק לעצם תערוכות וירטואליות ואנו כמבקרים יכולים "לקפוץ" למטרופוליטן, ללובר או כל מוזיאון אחר ולהתרשם מהמאסטרים השונים. (פרויקט Google Art Project לדוגמא)".
האם קיים הבדל בכמות הנשים ולבין כמות הגברים אשר לומדים ועובדים בתחום האוצרות?
ניכר כי בשנים האחרונות הנשים הן שתופסות מקום מרכזי במקצוע האוצרות. ניתן לראות שאת רוב תפקידי המפתח הקושרים לעולם האוצרות בארץ ממלאות נשים כמו כן, שירן שפיר-בוכוולד אוצרת של גלריה שורשים נותנת לנו דוגמאות של נשים אשר תופסות תפקידי מפתח בתחום זה, רותי דירקטור- מוזיאון חיפה, גליה בר אור- מוזיאון עין חרוד , גלית גאון- מוזיאון העיצוב, רותי אופק - מוזיאון תפן, דרורית גור אריה- מוזיאון פ"ת ועוד.
איך בוחרים נושא לתערוכה?
שירן שפיר-בוכוולד אוצרת של גלריה שורשים מספרת לנו כיצד בוחרים נושא לתערוכה "נושא לתערוכה יכול להיוולד או מתוך מחקר של שנים המקנן בראשו של האוצר, או מתוך צורך להגיב למה שקורה "כאן ועכשיו". כאשר מדובר בתערוכת יחיד, האוצר יכול לפתח נושא לתערוכה אשר מתמקד ביצירתו של אותו אמן ורצונו להדגיש פן כזה או אחר אשר קיים בעבודותיו של אותו אמן, להציג פרשנות משלו לאותן עבודות".
היחסים בין האוצר ובין האמן שאת יצירותיהם הוא מבקש להציג?
ניתן לראות כי לעיתים היחסים בין אמן לאוצר הם יחסים אשר מקורם בהיכרות של שנים, בה האוצר מלווה את האמן לאורך שנות יצירותיו. לעיתים ההיכרות בין האומן לאוצר זו היכרות אשר נעשית לצורך התערוכה הנוכחית עליה עובד האוצר אך במקרים אחרים האוצר לוקח על עצמו לקדם אמן בו הוא מאמין, לחשוף אותו ולהציג אותו.
|
|
המטרה היא להציג בצורה הטובה והנכונה ביותר את האמירה או שאלת מחקר שהאוצר רוצה להעלות לשיח הציבורי |
|
|
תכנון חופשה בחו"ל לפני תחילת הלימודים יכול להיות חוויה מרגשת, ומציאת טיסות זולות היא חלק מכריע בהפיכת הטיול שלך למשתלמת יוהמשך...
לאן הטיול הבא שלכם? איך בוחרים את היעד המתאים ביותר לטיול מהנה ובלתי נשכח? איפה אפשר לקבל את כל המידע הנדרש לכם אודות תנאי מזג המשך...
במסגרת שיתוף הפעולה בין מכון טראמפ שבבית איזי שפירא ובין המרכז לספורט טיפולי "הבית של מרסלו", זוכים תלמידי פעילות גופהמשך...
להיות שחקן זה אתגר גדול, גם לגוף וגם לנפש. מקצוע משחק מול מצלמה הוא אחד התחומים הכי דינמיים ומשתנים בתעשיית הבידור, המעניק לעוסהמשך...