מסלול ישיר לדוקטור נוצר במיוחד עבור תלמידים מצטיינים הלומדים לתואר בוגר, או עבור תלמידים הנמצאים בשנת הלימודים הראשונה שלהם, ועד שמסתיים הסמסטר הראשון בשנת הלימודים השנייה לתואר מוסמך.
ממה מורכב מהלך הלימודים?
סטודנטים הלומדים במסלול הישיר צריכים להשלים את מכסת הלימודים באופן זהה ללימודי תואר שני בפקולטה לרפואה.על מועמדים שהתקבלו למסלול זה בשל היותם מצטיינים בתואר הראשון חלה מחויבות להשתתף בשנת הלימודים הראשונה בקורסים מתקדמים ולהוציא ציון ממוצע שאינו נופל מ 90, סטודנט לתואר שני שמתקבל למסלול הישיר בשל היותו מצטיין צריך להגיש תכנית להצעת מחקר לקראת התואר השלישי.
בחינת כשירות
בחינת כשירות קיימת כדי לבדוק את ידיעותיו של המועמד בתחום ההתמחות שלו, נושאי בחינת ההסמכה קשורים לתכנית המחקר המוצעת ולכל הקורסים בהם השתתף המועמד למסלול הישיר לדוקטורט במסגרת הלימודים שלו. כחלק מבחינת הכשירות על המועמד להגיש לוועדה היחידתית לתלמידי מחקר תכנית מחקר מקוצרת המכילה את נושא המחקר העתידי שלו. תנאי נוסף הוא המצאת המלצת מנחה וחוות דעת הכוללת פירוט דעתו של המנחה על כישורי הסטודנט. תכנית המחקר תיבחן בוועדה היחידתית שתחליט אם לדחות את ההמלצה או למנות לסטודנט ועדת כשירות.
נהלי בחינת הכשירות
נהלי בחינת הכשירות כוללת מינוי הועדה היחידתית ממנה את חברי ועדת הכשירות המונה שני חברים שאחד מהם לא נמנה על חברי הסגל של החוג אל שייך המועמד. מנחי הסטודנט יכולים להשתתף במבחן הכשירות אך לא בדיון הסופי. ועדת הכשירות בוחנת את כישורי המועמד ומעבירה את המלצותיה לוועדה היחידתית.
מטרות בחינת ההכשרה
מטרות בחינת ההכשרה נועדו לבדוק האם תכנית המחקר של המועמד מתאימה לתואר השלישי, לבחון את מידת שליטתו של הסטודנט בנושא המחקר, וכמו חן לבדוק עד כמה הוא שולט בכלים מחקריים ושיטות מחקר רלבנטיות, בנוסף, מטרת הוועדה היא בחינת התאמתו של המועמד לביצוע עבודה מחקרית ברמה הנדרשת.