התוכנית ללימודי שואה מתנהלת במסגרת לימודי תואר ראשון, הסטודנט יכול לבחור לשלבה עם B.A רב תחומי או לחלופין עם B.A רב תחומי מובנה. התוכנית ללימודי שואה נבנתה ועוצבה במיוחד עבור סטודנטים שרוצים להעמיק את הידע שלהם על כל מה שאירע בשואה. כיום, יותר מתמיד, חובה עלינו להכיר ולדעת כל מה שקרה בשואה, שכן זהו נדבך מהיותנו ישראלים. חלק גדול מההגדרה העצמית שלנו מבוסס על אותה תקופה, וכדי לא לאבד את ההגדרה, או את הזהות העצמית, חשוב לזכור את אירועי העבר.
יעדי התוכנית
ההתמקדות המרכזית של התכנית תהיה סביב פעליהם של הנאצים, וכמו כן על הדרך וההשלכות של השואה על ישראל ועל העולם. ההתעמקות בנושא השואה תסייע לסטודנטים להבין יותר נושאים היסטוריים, סוציאליים, ונושאים נוספים הנגזרים מתקופה זו. השאלה המרכזית שעולה בדיון מעמיק זה דנה בהיבטים מוסריים ואנושיים.
מבנה התכנית
התוכנית ללימודי שואה עוצבה במיוחד כדי להקנות לסטודנטים תשתית מרכזית של ידע, ואימוץ נקודת מבט אקדמית לשואה ולכל מה שנובע ממנה. התוכנית תעמיק לא רק את הידע ההיסטורי של הסטודנט, אלא תעזור לו לגבש נקודת מבט וגישה שתתרום לראייה הכוללת הישראלית בכל מה שקשור לשואה.
מהם נושאי הלימוד בתוכנית ללימודי שואה?
התוכנית ללימודי שואה מורכבת ממבואות, וממבחר גדול של קורסים שמקיפים נושאים תיאורטיים יותר, כמו גם נושאים שנבדקים יותר מבחינה פילוסופית. המבואות בתוכנית ללימודי שואה כוללים נושאים כגון השואה על רקע מלחמת העולם השנייה, יהדות אירופה בעת החדשה וגילויי האנטישמיות שהופנו כלפיהם. במסגרת הנושאים ההגותיים יותר לומדים הסטודנטים על משתפי פעולה ומסייעים לנאצים בקרב השכנים ונושאים כמו שואה ורפואה, כיצד זוכרת ומנציחה החברה הישראלית כיום את השואה, שאלות וסוגיות שונות שעלו באותה תקופה בקרב היהודים, וכדומה. הנושאים ההיסטוריים יותר נוגעים לשאלות של תרבות ואמונה בתקופת השואה, כיצד מופיעה השואה בספרות השונה, תחום הנשים בשואה, ילדות ונוער בצלה של השואה ולאחריה.