הרפואה המערבית מושתת ברובה על בסיס ידע מן הרפואה המשלימה, שהקדימה אותה באלפי שנים ואולי אפילו עשרות אלפי שנים – אולם לרוב אינה מגובה במחקרים מדעיים. מדובר בתיאוריות רבות ובאין ספור סוגי טיפולים שמצליחים להעניק מענה למה שהרפואה המערבית לא הצליחה.
הסוד שמאחורי הרפואה המשלימה הוא שהשלם גדול יותר מסכום החלקים גוף –נפש. הזוג הזה בא לידי ביטוי בחלוקות שונות ביניהם ובאפיון טיפוסים שונים, וכשמגדירים את הטיפוס המטופל, אפשר לגשת בקלות אל אותו נתיב אנרגיה בגוף ולפרק חסימה. החסימה היא עומס של רעלים שנצטברו באותה נקודה אנרגטית. עם פירוק החסימה – נפתח נתיב האנרגיה, הגוף קיבל עזרה כדי להגיע לאיזון. כשהגוף הגיע לאיזון – זה משפיע על הנפש, ומפה האסכולה ההוליסטית. הרפואה הזו תומכת רפואה קונבנציונלית ותופסת הכרה ואפילו נחקרת כיום לעומק – בתקווה שהתואר שיוענק למטפלים יקבל גיבוי גם מהמל"ג.
איפה אפשר ללמוד רפואה משלימה?
בינתיים, התואר אינו מוכר מטעם המועצה להשכלה גבוהה ונלמד במכללות שונות בכל רחבי הארץ, למרות ניסיונות לפתוח תואר ראשון ללימודי האדם, על מנת שזה יהווה בסיס עתידי לרישוי מטפלים ברפואה משלימה. על מנת לבצע אקדמיזציה של תחום הרפואה המשלימה, על התחום להיות מדעי, כלומר – מבוסס מחקרים מדעיים. זאת משום שנדרש פיקוח בריאותי, מציאת היעילות של כל טיפול ולהגן על הציבור בפני ניצול כלכלי.
|
|
הסוד שמאחורי הרפואה המשלימה הוא שהשלם גדול יותר מסכום החלקים גוף –נפש. |
|
|
מהן מטרות לימודי רפואה משלימה?
באמצעות המסלולים המרובים לבחירה בלימודי רפואה משלימה, ניתן להגיע להסמכות על פי מסורות קדומות יותר ברפואות המזרח (הודו, סין, יפן ואפילו מצרים ועוד), מרמה חובבנית לטיפול עצמי ולא מסחרי, דרך רמת מטפל ועד לרמות המאסטר שמלמד מורים ומורי- מורים. באמצעות לימודי תעודה אלו והניסיון שנצבר בתחום עם השנים, ניתן להרכיב הסמכה מקצועית גבוהה בתחום המומחיות וכן לשלב כלים נוספים מתחומים אחרים ברפואה משלימה על מנת להרחיב את ארגז הכלים של המטפל – כשניתן לשלב בין מספר תחומי טיפול שונים בתהליך ריפוי – כמו למשל רפואת צמחי מרפא, דיקור ועיסוי.
מהן השיטות הנפוצות ביותר ברפואה המשלימה?
השיטות השואבות השראה אחת מהשניה ואפילו נולדו באותה ארץ מוצא, יכולות להיות רפואה סינית, שיאצו – הנעשה כשהמטופל בבגדים נינוחים כמו גם בטווינא שמשלבת גם דיקור (הכול מבוסס על לחיצות בנתיבי האנרגיה), רפלקסולוגיה – עיסוי בכף הרגל המשקפת את אברי הגוף, עיסוי הוליסטי בשמנים בשיטות מגע שונות, ארומתרפיה – גירוי חוש הריח וטיפול באמצעותו וכן פרחי באך הומיאופתיה ונטורופתיה.