קינסיולוגיה היא תורת התנועה, אולם יש המייחסים את המילה הזו לשיטות הקינסיולוגיה הנעזרות בעולם התנועה המדעי על מנת לקבל ביופידבק מהשריר ולהשתמש בממצאים כדי לאזן ולנטרל מתח גוף – נפש.
לקינסיולוגיה ישנם פתרונות ברמה ההוליסטית שבה הגוף משפיע על הנפש ולהיפך, ויחד עם זאת ניתן להשפיע גם על התחומים החברתיים, האישיים והאישיותיים והמשפחתיים. הקינסיולוגיה היא אמצעי להקשיב לגוף באמצעות בדיקת שריר וביופידבק, בדיקת זרימת האנרגיה בגוף – איך משתחררת התגובה למתח ברובד הפיזי, המנטאלי והרגשי, התזונתי והחשמלי – אנרגטי. תוך מציאת החסמים בשרשרת, אפשר לטפל במעגל ולזכות באיזון מערכתי, כשהאיזון הגופני ישפיע על האיזון המנטאלי ועל מעגלי חיים שונים – לרבות חברתיים ואישיותיים. טכניקת הבדיקה לשריר המיוחסת לקינסיולוגיה היישומית משותפת למטפלים בכל ענפי הרפואה.
|
|
הקינסיולוגיה היא אמצעי להקשיב לגוף באמצעות בדיקת שריר וביופידבק, בדיקת זרימת האנרגיה בגוף – איך משתחררת התגובה למתח ברובד הפיזי, המנטאלי והרגשי, התזונתי והחשמלי – אנרגטי. |
|
|
אילו ענפי קינסיולוגיה קיימים כיום?
כיום אפשר לספור כ- 100 ענפי קינסיולוגיה שמטרתם אחת – לנטרל את המתח בין מרכיבי האדם המטופל. בין הטכניקות ניתן למצוא את "מוח אחד", קינסיולוגיה פיסיולוגית, קינסיולוגיה חינוכית, קינסיולוגיה בריאותית, שיטת NAET, BAT וPKP, קינסיולוגיה התפתחותית, GYM, BRAIN, LEAP ועוד. ניתן לשלב בין עולמות הקינסיולוגיה השונים, ורבות מהן ניתן ללמוד במוסדות הלימוד השונים בארץ. באמצעות הקינסיולוגיה, ניתן לחבר את המידע הקיים כיום על פעולות מערכת השריר לפי מחקרים אמפיריים בנושא ובין רפואת המזרח.
במי מטפלת הקינסיולוגיה?
הקינסיולוגיה יכולה להתאים לכל מי שמעוניין לשפר את התפקוד היום יומי שלו, את אופן החשיבה לחיובי יותר, את התארגנות התנועה שלו במרחב באופן יעיל יותר, להפחית את המתחים הנפשיים והגופניים שלו, לסובלים מבעיות חרדה ומלחץ דם, לשפר את הביצועים בתהליך הלמידה, לשפר את המערכת החיסונית וגם לאפשר נוחות ותפקוד רצוי גם במרחב החברתי. הקינסיולוגיה יכולה להתאים לכל אחד ואחת גם אם לא מורגשת בעיית מתח מסוימת וחוסר איזון, על מנת להשיג תחושת רווחה ובריאות.
מה לומדים בקורס קינסיולוגיה?
בקורס זה לומדים על הטכניקה הטיפולית באמצעות מערכת השרירים. נושאי הלימוד כוללים בין היתר אנטומיה, פיזיולוגיה, קינסיולוגיה, בדיקת השריר, חסימות בין מוח ימין למוח שמאל, מתח רגשי, רפלקסים לטווח ארוך, זיהוי מכשולים והכרת תבניות, התאמה תזונתית, תחומי עניין מעולם הרפואה המשלימה. הלומדים מתנסים בתרגילים מאזנים, לומדים על אסטרטגיית התנועה, עבודה ממוקדת מטרה ובניית תיקי הנחיה ואימון. במהלך הלימודים הללו ישנן התנסויות יישומיות של החומר שנלמד.