בתי הספר לרפואה בישראל מושכים אליהם כל שנה סטודנטים רבים אשר עשו מאמצים גדולים על מנת להתקבל אל אותן פקולטה נחשקת. מעמדו הבלתי מעורער של הרופא בתרבות הישראלית והעולמית בכלל שימש לאותם סטודנטים ומועמדים מודל לחיקוי ומושא להערצה עוד מגיל קטן והפך עם השנים לדבר מוחשי יותר שאותו לעיתים יש להשיג בכל מחיר. אופי הסטודנטים בבית הספר לרפואה מעמיד סטנדרטים גבוהים מאוד להצלחה בלימודי התואר.
תחום הרפואה הינו תחום מדעי, העוסק באבחון וטיפול במחלות שונות. ראשיתה של הרפואה החלה עוד בימי קדם, ובמשך השנים הפכו תמורות וגילויים טכנולוגיים רבים את זו לתחום מודרני וחדיש. לזכותו, כמשתמע מכך, עומדים אין ספור הישגים שתרמו באופן ישיר לגדילה משמעותית בתוחלת החיים בקרב האוכלוסייה העולמית. לא בכדי, אם כן, כי תנאי הקבלה למסלולי הלימוד בתחום מציבים רף גבוה מאוד, וזאת לאור הביקוש הרב והפופולאריות המאפיינת אותו. כך, מתקבלים מדי שנה ללימודי רפואה כ-400 מועמדים בלבד, אשר בבעלותם ידע קודם בפיסיקה, כימיה ומתמטיקה, ממוצע ציוני בגרות הגבוה מ-110, כמו גם ציון העולה על 740 במבחני הפסיכומטרי.
כיצד מתנהלים לימודי הרפואה?
משך הלימודים הנדרש לשם הסמכה ברפואה עומד על 7 שנים המורכבות ממספר נדבכים: השנה הראשונה מתמקדת בלימודים טרום רפואיים; השנייה והשלישית- בלימודים פרה קליניים; שלושת השנים הבאות עוסקות בלימודים קליניים המשלבים הקניית ידע בשילוב עבודה מעשית; והשנה השביעית והאחרונה מוגדרת כשנת סטאז´. מסלול לימודי הרפואה מכיל בתוכו תחומים שונים ומגוונים בהם ניתן לבחור להתמחות, כאשר ביניהם רפואת משפחה, רפואה פנימית, רפואת ילדים, רפואת חירום, כירורגיה, רפואה מונעת, גניקולוגיה, אורתופדיה, נוירולוגיה, נפרולוגיה גסטרואנטרולוגיה ועוד.
מה מקנים לימודי רפואה?
לימודי רפואה מזכים את בוגריהם בתואר M.D (דוקטור) ברפואה. ראוי לציין, כי לאור הסינון הקפדני המאפיין את לימודי הרפואה במוסדות השונים להשכלה גבוהה, ידוע התואר ביוקרתו הרב. כך, עם השלמת מסלול הלימודים ושנת הסטאז´, מקנים אלה בסיס ידע תאורטי ומעשי אידיאלי, המבטיח את שילוב בוגריו בשלל מוסדות רפואיים כגון מרפאות פרטיות, קופות חולים ובתי חולים, בהתאם לתחומי ההתמחות שרכשו. כמו כן, עשויים מסיימי התואר לעסוק בטיפול באופן עצמאי, כמו גם במחקר ובפיתוח.