מכינה לעיצוב מכינה את הלומדים במסגרתה לקראת לימודי מגוון מקצועות העיצוב ובהם עיצוב פנים, עיצוב אופנה, עיצוב המוצר (תעשייתי), אדריכלות, עיצוב גרפי (תקשורת חזותית), לימודי צורפות, לימודי עיצוב טקסטיל, לימודי אנימציה, צילום ולימודי אומנות.
לימודי מכינה לעיצוב מקנים את היסודות הנוגעים למקצועות אלו, ומסייעים לתלמידיהם להחליט, איזה מהמקצועות הנ"ל הינו המתאים להם ביותר אם בכלל, בטרם יתחייבו ללימודים אקדמאים. כמו כן, במסגרת לימודי מכינה לעיצוב, יסייעו המרצים לתלמידים בהכנת תיק עבודות עימו ייגשו במעמד הקבלה ללימודים גבוהים במקצוע העיצוב אותו הם חפצים ללמוד.
|
|
לימודי מכינה לעיצוב מקנים את היסודות הנוגעים למקצועות אלו, ומסייעים לתלמידיהם להחליט, איזה מהמקצועות הנ"ל הינו המתאים להם ביותר אם בכלל, בטרם יתחייבו ללימודים אקדמאים. |
|
|
מה לומדים במכינה לעיצוב?
לימודי מכינה לעיצוב נחלקים לשלושה חלקים:
לימודים כלליים בעיצוב
בחלקה הראשון של מכינה לעיצוב, מתנסים הסטודנטים עם מגוון תחומי העיצוב והאמנות, מכירים את השפה של עולם זה, לומדים מגוון טכניקות, מה שמהווה קרקע פורייה, להתמקד לאחר מכן בחלקה השני של המכינה - בתחום עיצוב ספציפי.
התלמידים לומדים רישום בסיסי בעיפרון ובפחם, מתנסים בטכניקות ציור שונות, במגוון סוגי רישום, מכינים מספר עבודות ורישומים הנוגעים לתחומים שונים בתחום העיצוב ומקבלים הרצאות שונות שמעשירות את עולמם בנוגע לכל אחד מתחומי העיצוב. בתום חלק זה של המכינה, ולאחר התייעצות עם אחד המרצים הבכירים, מחליטים התלמידים לאיזה תחום עיצוב לפנות ובו להתמקד.
הכנת תיק עבודות והתמקצעות בתחום עיצוב ספציפי
בחלקה השני של המכינה לעיצוב, נפגשים הסטודנטים עם אחד המרצים בתחום העיצוב בו בחרו, עוברים עימו על העבודות והיצירות שעשו עד כה וממפים יחד איתו או איתה נקודות לשיפור ונקודות חוזק. משם והלאה מתחיל תהליך יצירה לצד ביקורת וסינון של מה שאינו מתאים עבור תיק העבודות. כל זאת בהתאם להתקדמות האישית וליכולותיו של כל סטודנט וסטודנט, ותחת פיקוח של אחד המרצים, תוך בניית לוח זמנים המתאים עבורו, על מנת שיסיים את תיק העבודות בזמן. במקביל מתקיימות פגישות קבוצתיות ובהן מעמיק הסטודנט את ידיעותיו בתחום העיצוב בו בחר, ומקבל מטלות בית מעשיות, שחלקן מהוות תרגול וחלקן יכולות להיכנס בסופו של דבר לתיק העבודות שלו.
הכנה למבחני הקבלה של מוסדות העיצוב השונים
בסופו של התהליך, הסטודנטים אף נוכחים במפגשים המכינים אותם למבחני הכניסה - תרגול מבחנים פסיכוטכניים, הכנה למבחנים מעשיים, כיצד להציג את תיק העבודות ומה כדיא לענות או מה לא כדאי לענות במהלך ראיונות הקבלה האישיים ועוד.