שמאות רכב הוא מקצוע מבוקש ויש בו עניין רב לבעלי מקצוע רבים. על מנת לקבל תעודת שמאי רכב מוסמך, יש לסיים בהצלחה קורס שמאי רכב ולקבל חוות דעת מקצועית לגבי תקופת ההתמחות המעשית בשכר.
חברות הביטוח פורחות, חברות הטרייד אין מלבלבות, דגמי המכוניות מתחלפים בתדירות גבוהה והצורך בשמאי רכב הוא תמידי ואפילו מתגבר. במקביל לצורך הזה, ישנו ביקוש גבוה לעיסוק כשמאי רכב וגם היצע לא קטן משום שלשמאי רכב יש מגוון תחומי עיסוק מקצועיים: הוא זה שקובע את שווי ירידת הערך של הרכב לאחר תאונה, אומד את הנזקים לרכב ואת ההחזרים המבוקשים מחברות הביטוח, יעריך שווי של רכבים שמוחלפים בטרייד אין ועוד הסמכות הבלעדיות לו. מסיבה זו, רבים בוחרים להיות שמאי רכב – זהו תחום שמעניין ויכול להתאים לבעלי עניין רבים.
|
|
שמאות רכב הוא מקצוע מבוקש ויש בו עניין רב לבעלי מקצוע רבים. |
|
|
מי יכול להיות שמאי בתחום הרכב?
ישנם גורמים שונים שמשפיעים על תנאי הקבלה הבסיסיים לקורס, כמו למשל הצורך בתעודה השוללת רישום פלילי במשטרה או היותו תושב ישראל. מעבר לזאת ישנם תנאים המוכתבים מאת משרד התחבורה ומונהגים באופן אחיד בכל מוסד לימודים המלמד את הקורס. על מנת לקבל את הרישיון לעיסוק בתחום יש לעבור תחילה קורס ולאחר מכן להתמחות כמועסק בשכר תקופה מינימלית המוזכרת בחוזר של משרד התחבורה. לאחר הגשת חוות הדעת מידי שמאי רכב מוסמך ממשרד התחבורה, יש לעבור את המבחנים להסמכה.
מה לומדים במהלך הקורס?
תכני הלימוד רבים ועשירים מעולם הרכב, הביטוח, הבטיחות, ניהול דו"חות והיבטים משפטיים. בין היתר, התוכן כולל לימודי מכונאות רכב והיכרות עם מערכות הרכב, בלמים וצמיגים, תורת השמאות, בטיחות, המרכב והשלדה, צבעות רכב, שריפות רכב, מיגון רכב, הערכת שווי ועוד. בתחום הביטוח – לומדים על עקרונות הביטוח, דיני ביטוח, חקירת תאונות, ירידת ערך בהקשר של חברות הביטוח, צילום של הרכב. בתחום הניהולי- שימוש בשעתוני יצרן, עריכה של דו"חות שמאי ואיך לנהל משרד שמאות רכב.
שמאי חיצוני או שמאי של חברת הביטוח?
שמאי רכב יכול להשכיר את שירותיו דרך חברת ביטוח שהוא עובד מטעמה וכן באופן חיצוני לה, יש לו ביקוש רב עקב תאונות הדרכים הרבות המתקיימות מדי יום ברחבי הארץ ועסקאות הרכש והמכר של רכבים. שמאי שיש לו אהבה בקהל לקוחותיו יוזמן שוב ואף ילווה באופן חיצוני בעלי רכבים הנזקקים לשירותיו של שמאי הוגן ויעיל.