הפתיחות הרבה בתחום העיצוב מגלה שיטת עיצוב פנים שיש בה שילוב של כמה מתודות ולא אחת, והתוצאה היא סגנון עיצוב שאינו קבוע – ובכך לא "משעמם" את העין, כשכל פינה מקבלת את האופי העיצובי שלה.
בעידן שבו הזהות העצמית מתבוללת, ועימה זהויות נוספות של פרט וחברה – העיצוב המשולב הוא סגנון שנגזר מהתרבות העכשווית. האופי שבעיצוב המשולב אינו אחיד, והוא שומר על היתרון העיצובי שלו תוך היכולת ליצור זהות עיצובית משתנה בכל פעם מחדש; כשמשנים ומעצבים פינה אחת בבית, אין זה אמור לפגוע או להטיל דופי על עיצוב פינה אחרת בבית, שכן אותו עיצוב נכון ומדויק על פי הנתונים הסביבתיים או על פי האדם שמתגורר בו. עיצוב משולב יכול להיות מתאים בתוך חלל יחיד או בקומפלקס (וגם דירה) בעל מספר חללים בו.
|
|
עיצוב משולב- מאפשר לשלב בין תחומי עיצוב שונים וסגנונות לבין מוטיבים שונים ותרבויות. |
|
|
מהם המאפיינים המייחדים עיצוב משולב?
העיצוב המשולב עושה שימוש בטכנולוגיות חדשניות אקו – מערכתיות שיוצרות, מפתחות ומנהלות את הסביבה כמו למשל טכנולוגיות "הבית החכם". בנוסף, העיצוב המשולב חורג בהגדרתו מהדיסציפלינה המוגדרת לכל סגנון עיצוב- מין יציאה מן המסגרת הידועה והמוכרת בעיצוב החלל, וכן יש בה חשיבה מעצבת – שמתחשבת בנתונים של המתגורר והמשתמש בחלל ובמה שהחלל יכול לייצר.
למה צריך תואר שני בסוג זה של עיצוב?
אם בתואר ראשון בעיצוב פנים רוכשים מידע ופרקטיקה ביסודות העיצוב, הרי שבתואר שני בעיצוב משולב נכנס מימד השימושיות שבמרחב, מעבר לאסתטיקה. העיצוב המשולב מאפשר ליוצרי החוויה הויזואלית בחלל הפנים אפשרות לשלב כמה סוגים שונים באופן מושכל ומתכתב האחד עם השני, לחדש את הפינות לפי מידת הרלבנטיות ותוך שימוש בעיצוב אינדיבידואלי לכל חלל, ולאו דווקא על פי הטרנד העכשווי. גם את עולם העיצוב כפי שהוא מתפרש כיום קשה להגדיר באופן אבסולוטי, העיצוב ותפישתו הם מדיום דינאמי שמאפשר יכולת ביטוי, יצירת מציאות חדשה או תגובה לצרכים מתחדשים.
מה תכני הלימוד בלימודים אלו?
הלומדים בתואר שני בעיצוב משולב ירכשו מנעד תכנים רב בעולם עיצוב בכלל ועיצוב פנים בפרט: סוציולוגיה של העיצוב, שפת עיצוב, לימודי מרחב, אקולוגיה אורבנית, קיימות, יצירת זהויות והגדרות, רצף והתפתחות סגנונות בעיצוב, גישות שונות בעיצוב של משרדי אדריכלים שונים, ריהוט ארגונומי ועוד. ייתכנו גם קורסים בתחום השיווק ובניית תיק עבודות – איך להציג זאת ללקוחות ואיך לעבוד מול ספקים, ניהול שיח מול בתי עיצוב שונים ומשרדי אדריכלים ועוד גורמים שהופכים את המערכת לפרודוקטיבית ולמשגשגת יותר.