סערה בעולם האקדמי- במכתב ששלח סגן דקאן בית הספר לניהול באוניברסיטת תל אביב, הומלץ לסטודנטים לוותר על לימודי BA בניהול ולפנות לעבר לימודים במסלולים ספציפיים כמו הנדסה, ארכיטקטורה וכו´.
הסערה בנושא החלה בחודש שעבר: בכתבה שהתפרסמה באתר דה מרקר, טענו כמה מראשי החוגים ללימודי ניהול ומנהל עסקים באוניברסיטאות, כי לימודי ניהול הם מיותרים ואינם תורמים לסטודנטים, ובפרט כאשר הם נלמדים לתואר ראשון. עוד נטען באותה כתבה, כי גם התואר השני בניהול אינו מומלץ, שכן חלה ירידה גדולה ברמתו, בשל הביקוש הרב ללימודי תואר שני בתחום זה. בעקבות הכתבה חלה התמרמרות גדולה של קהל הסטודנטים ונשמעו טענות לגבי הטיה של ציבור הלומדים. כתוצאה, החליט אתמול סגן דקאן בית הספר לניהול באוניברסיטת תל אביב לשלוח מכתב פיוס לקהל הסטודנטים, אלא שגם מכתב זה גרר לא מעט מחלוקת.
|
|
תואר בניהול-תואר פופלארי אך מעורר מחלוקת. |
|
|
עדיפים שני חוגים דיספלנאריים עפ"נ תואר בניהול
במכתבו של סגן דקאן בית הספר לניהול, נטען, כי האוניברסיטה ממליצה לסטודנטים לבחור במקום תואר בניהול, תואר המשלב שני חוגים דיספלנריים שיעניקו ידע ספציפי יותר לסטודנטים ובסיס לחשיבה מדעית וחוקרת, אשר תוכל להכין אותם לשלב הבא שהוא לימודים מתקדמים במקצועות השונים. במינוח חוגים דיספלנריים, מתכוונים ראשי המסלול למסלולי לימוד מדעיים כגון: פילוסופיה, הנדסה, מדעים מדויקים, ארכיטקטורה וכולי. את התואר בניהול, הם ממליצים לשלב דווקא כתואר שני, או כקורס בלבד במסגרת לימודי התואר השני.
סייג במכתב מעורר המחלוקת
יחד עם ההמלצה שלא ללמוד תואר ראשון בניהול, אשר מופיעה במכתב, טוען פרופסור מולי אליס שאם בכל זאת חשקה נפשו של הסטודנט בלימודי הניהול, הרי שאז עדיף ללמוד זאת באוניברסיטת ת"א שכן בה ניתן הרקע הנרחב ביותר המכשיר לעיסוק מקצועי וניהולי בתום התואר. למרות פסקת הסתייגות ופיוס זו, הסטודנטים לא ממש השתכנעו ממכתבו של אליס והרוחות בפורומים הסגורים של הסטודנטים לניהול, סוערות בנושא. עיקר טענות הסטודנטים בתגובה למכתב, היא בתחושה של חוסר סיפוק ממכתבו "המפייס" של סגן הדקאן, ותחושה של רמייה. ביום הפתוח של הפקולטה, טוענים הסטודנטים, אף אחד לא אמר כי יש בעייתיות בתואר או שאולי מומלץ לשקול ללמוד מסלול בתחום ספציפי כלשהו, במקום הלימודים לתואר זה. לימודי מנהל העסקים לתואר ראשון וגם תואר שני במנהל עסקים, הפכו תואר מקובל ומבוקש מאוד בקרב סטודנטים בשנים האחרונות ואף אחד לא בא בטענות עד כה, טוענים הסטודנטים.