כשדבר מה במערכת גוף האדם נמצא ביתר כמות או בחוסר, זה ישפיע על מערכות אחרות בגוף, ויחול שינוי במצבו הגופני והנפשי של אדם, בהתאם להשפעה. ההומיאופתיה מטפלת ביציאה מאיזון ההומיאוסטטי של אדם.
בכל רגע ורגע, גוף האדם על המערכת החיסונית שלו מתמודד עם גורמים שונים ואתגרים שיבואו לידי ביטוי בכאבי ראש, בתשישות, במצבי לחץ ובחרדות. כשהמערכת החיסונית של האדם מתעייפת היא נחלשת וזה מעודד גורמי מחלה פנימיים וחיצוניים לחדור את ההגנה הטבעית של הגוף ולגרום לו נזק. ההומיאופתיה נחלקת לשתי גישות – ישנה הגישה הקלאסית הגורסת שיש לשלב חומר אחד ומדולל בתכשיר והגישה המודרנית הגורסת שיש לשלב כמה חומרים בתכשירים שונים. העיקרון המוביל בשיטת ההומיאופתיה היא ש"דומה בדומה מרפא", כלומר – ניתן לחסן אדם מפני מחלות כשלוקחים את החומר הגורם למחלה – מדולל בתוך הגוף וגורמים לגוף לפתח כלפיו תגובה חיסונית חזקה.
|
|
הומיאופתיה- האם באמת יש לה יכולות ריפוי? |
|
|
אפקט הפלסבו והומיאופתיה
מבחינת המדע, מדובר בשיטה שאין בה יותר מאשר אפקט פלסבו. למרות בטיעון זה הוסק מעשרות מחקרים שנערכו ברחבי העולם ולמרות חוסר התמיכה הכלכלית של חברות תרופות גדולות בעולם במימון מחקרים בתחום, עדיין קופות החולים בישראל שילבו את ההומיאופתיה ברפואה משלימה באופן שנתן לגיטימציה לטיפול הזה.
הומיאופתיה קלאסית – יתרונה בבטיחותה
ההומיאופתיה הקלאסית, כפי שהיא נלמדת קורס הומיאופתיה במרבית המכללות בישראל, ידועה ביכולתה לרפא את כל סוגי התחלואים בכל האנשים – מתינוקות דרך אנשים בוגרים, נשים בהריון, וקשישים, בכל מצב גופני ונפשי – אצל בעלי מחלות ותופעות כרוניות כמו למשל מעי רגיז, אלרגיות, שלשולים, דלקות חוזרות, תופעות של גיל המעבר, אטופיק דרמטיטיס או פסוריאזיס. הטיפול ייטיב גם עם מצבים אקוטיים כמו חום, דלקות, מחלות ילדים, שפעת ועוד.
הומיאופתיה מסייעת לתופעות ADHD
על פי מחקר שנערך בשוויץ, חלוקת הקשב, תפקודים התנהגותיים וכישורים קוגניטיביים אחרים השתפרו לאחר טיפול של ההומיאופתיה ב- ADHD ו- ADD, וגם בסובלים מפיגור ומאוטיזם. היות שלא לכל מטופל תהיה אותה התרופה – בעיקר משום שאלו נוטלים תרופות דיכוי או "חיסון" ומגיבים בהתאם לכך.
עריכת מחקר בתחום ההומיאופתיה
כדי לערוך מחקר בעולם ההומיאופתיה, יש צורך בתואר שני בתחום משיק אקדמי שיש לו הכרה, כמו למשל ביולוגיה או נוירולוגיה לתואר שני, וידע מקדים בעולם ההומיאופתיה – כמו תואר ראשון בהומיאופתיה. ניתן להמשיך גם לדוקטורט בתחום ולהורות את התחום הלאה על פי תוצרי המחקרים המתחדשים בתחום.