הנטורופתיה היא חלק מהרפואה האלטרנטיבית ודוגלת באורך חיים בריא וטבעי והאגודה הישראלית לנטורופתיה מקיימת לאחרונה רישום ארצי, עוסקת בבדיקת מוסדות לימוד ומתן אישורי הכרה.
נטורופתיה מבוססת על הרפואה הטבעית אך גם משלבת ידע מהרפאה המודרנית ושואפת לריפוי הגוף על ידי שימוש בתזונה נכונה ופעילות גופנית, כמו גם בצמחי מרפא, שמנים ותרופות אחרות אשר מבוססות על חומרים טבעיים. בסיס הרעיון העומד מאחורי שיטת הריפוי, הוא שיש קשר ישיר בין גוף לנפש ופגיעה באחד מהשניים משפיע על השני. כיום ניתן למצוא מגוון מכללות ומוסדות לימוד המציעים קורסים ומסלולי לימוד לתחום והאגודה הישראלית לנטורופתיה החלה לאחרונה בתהליך בדיקה של מכללות ותוכניות לימוד ומתן אישורי הכרה במוסדות.
|
|
נטורופתיה- מקומות לימוד רבים, מיעוט מהם מורשים לכך. |
|
|
נטורופתיה ותזונה
התזונה הנטורפתית מעודדת אכילת מזון לא מעובד, עשיר בויטמינים ומינרלים. התפיסה שעומדת מאחורי שיטת הנטורפתיה היא שמזון מעובד מזיק לגוף ואורח חיים בריא יכול להאריך את תוכלת החיים, לעכב את תהליך ההזדקנות, למנוע מחלות לב, לתרום למערכת העיכול, להקל על מגרנות ועוד. הרפואה האלטרנטיבית דוגלת בריפוי האדם באמצעים טבעיים והנטורפתיה אשר מהווה חלק מזרם זה ברפואה, מתמקדת בחיזוק מערכות החיסון של הגוף מתוך התפיסה שלגוף יש יכולת לריפוי עצמי כאשר הסביבה אופטימלית.
האגודה הישראלית
בשנים האחרונות הוקמו מגוון של מוסדות לימוד למקצועות הרפואה המשלימה, ומה שבעבר היה נחשב לטרנד, כיום מקבל במה ורבים פונים לעיסוק בתחום. האגודה הישראלית לנטורופתיה ותזונה, החלה השנה במתן אישורי הכרה במוסדות לימוד, על מנת לסווג את המוסדות האיכותיים אשר מציעים לימודי נטורופתיה והכשרה מקצועית לעסוק בתחום. מטרת האגודה לקדם את התחום המקצועי בארץ, לפעול למען אישורים ורישוי חוקי למקצוע הנטורופתיה, קביעת ההכשרה הנדרשת לנטורופת, העלאה של תודעת הציבור, קידום פעילויות ויצירת קשרים עם מוסדות וארגונים ועוד.
הכרה במכללות ובתי ספר
האגודה עוסקת בקידום מקצוע הנטורופתיה בארץ, בעזרת יצירת שיתופי פעולה, פרסום, ימי עיון ועוד. בין היתר אחריות האגודה להגדיר את רמת ההכשרה למקצוע ובכך לסווג עבור הציבור את המוסדות אשר עומדים בהגדרה זאת ומציעים מסלולי לימוד לנטורופתיה. כיום המכללות המוכרות על ידי האגודה באופן מלא הן: מכללת סמינר הקיבוצים, מכללת ברושים, מכללת רידמן, מכללת ברק, מכללת מירב, מכללת כרכור, מכללת MediWin הממוקמת במכללת וינגייט, מכללת סים ומכללת תלתן. בנוסף קיימות עדיין מכללות אשר אושרו על ידי האגודה אך עדיין לא הוציאו מחזור של בוגרים כמו למשל מכללת רידמן בשלוחת משגב.