לימודי בישול RAW FOOD
לצירוף המילים מן השפה האנגלית RAW FOOD ישנם מספר שמות בעברית – "מזון נא", "מזון חי", "בישול – ללא בישול" וגם "מזון טבעונאי" – כיון שהינו ללא מרכיבים מן החי- ללא עוף, בשר, דגים, חלב או ביצים. המזון הזה אינו מחומם לטמ>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
לימודי בישול RAW FOOD
RAW FOOD הינו שיטה להכנת מזון בפס קר. משום כך, מאכלים רבים על פי שיטה זו מוגשים נאים. שיטה זו מבוססת על טבעונות, ובה המזון בטמפרטורה שאינה עולה על 48 מעלות צלסיוס – ללא תהליכי עיבוד כמו בישול.
- מערכת ToStudy
- |
-
15/01/2014
- |
-
14:44
- |
-
2602
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
לצירוף המילים מן השפה האנגלית RAW FOOD ישנם מספר שמות בעברית – "מזון נא", "מזון חי", "בישול – ללא בישול" וגם "מזון טבעונאי" – כיון שהינו ללא מרכיבים מן החי- ללא עוף, בשר, דגים, חלב או ביצים. המזון הזה אינו מחומם לטמפרטורה שעולה על 48 מעלות, אינו מבושל ולא מאודה – והכול כדי לשמור על הערך התזונתי שבאותם מרכיבים שנבחרו. הרעיון שעומד מאחורי השיטה הוא הרצון לקחת חלק נמוך יותר בפירמידת המזון – קרוב יותר לצורתו הטבעית בטבע. משום כך העוסקים בדבר לומדים לא רק איך להכין את המאכלים הללו, אלא גם לעבד אותו באופן "מותר": השריה, הנבטה, טחינה, חיתוך וייבוש.
סדנאות וקורסים ללימודי בישול RAW FOOD
ניתן למצוא לא מעט סדנאות וקורסים ללימודי RAW FOOD במסגרות שונות ובהיקפי למידה שונים, בהתאם למטרות הלמידה; ישנן סדנאות לחסרי הסמכה בתחום הבישול, וישנן כאלו שתתאמנה לאנשים שעיסוקם המקצועי הוא בתחום הקולינרי. קורס זה יכול להציע דרך נוספת לבחירת המזון ולהכנתו ולמידת שיטה שלמה להכנת אוכל, הבנויה על עקרונות רוחניים.
|
|
בשיטת הרו פוד הכוונה היא לשמר את המאכל קרוב לכפי שהיה בטבע ללא בשר או חלב. |
|
|
התכנים שנלמדים בקורס RAW FOOD
ככל שה- RAW FOOD הוא תחום יצירתי, תכני הלימוד משתנים, מתעדכנים ומגוונים. בקורס מסוג זו רוכשים את עקרונות ה- RAW FOOD: אילו מאכלים נפוצים בשיטה זו לרבות קטניות, דגנים, שקדים ונבטים, גרעינים, פירות וירקות ומיצים טריים. לומדים כיצד האנזימים בהם משפיעים על הגוף, רוכשים טכניקות בהרכבת תפריט בריא ובשיטות הכנת האוכל. איך לבחור את חומרי הגלם האורגניים האיכותיים והטבעיים, אלו שאינם מכילים סוכר, גלוטן או מוצרים מן החי. כך ניתן לבחור נכון את המזון מבלי להיכנע לשפע המפתה, לצמצם את מקורות האלרגיה ולהרחיב את בסיס הסידן ותחליפי החלב.
RAW FOOD – עבור מסעדות שף
RAW FOOD ידוע גם כמזון המוגש ברבות ממסעדות השף בארץ ובעולם. ניתן לבנות באמצעותו מכוני מנות מתאבן ופתיח, עיקריות וגם קינוחים ומתוקים ואפילו מיצים. ישנם זרמים שונים של שיטות RAW FOOD, ואלו נלמדים גם במסגרת קורסים במכללות הגבוהות ללימודי קולינריה תוך השתתפות בסדנאות ובהדרכות ליחידים ולקבוצות.
לקריאה נוספת בנושא...
דיאטת RAW FOOD
קורס רו פוד
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...